Ett perfekt avslut.

Alltså den här helgen har bara varit helt perfekt. Jag har haft så otroligt roligt att det nog inte finns ett bättre sätt att avsluta detta Åbokapitel. 

Det hela började med fredagen då vi först for på Kungens tal vid ÅST (som var riktig bra, rekommenderar om man inte råkat sett den ännu) och därefter for vi via mig och hämtade upp Rambo innan vi for vidare till Jennis för sleepover. I vårt gäng är det en självklarhet att Rambo alltid är med. Det är troligtvis därför han är världens socialaste katt också. Vi hade en riktigt mysig sleepover och Rambo tyckte det var kul att inspektera ett nytt ställe.

Lördagsmorgonen börjades med en übergod brunch made by us och därefter bar det av hemåt för att börja planera kvällens fest. Jag hade nämligen bestämt mig att ha en liten hejdå-fest som avslut på min festfixarkarriär här. Jag fixade lite tilltugg och vitvinssangria och sedan var det bara att invänta gänget. Det blev en superrolig kväll och jag kände mig bara så lycklig hela kvällen. Trots att jag även kände mig lite ledsen då jag kommer sakna alla vänner så himla mycket. Vi var hos mig till ca tolv-tiden och därefter stack vi vidare till skärgårdsbaren där vi dansade hela natten till internationella rytmer.

Idag sov jag och Rambo lääääääänge. Även han var ju lite sliten efter en festkväll. Fanns ju så många folk att leka och gosa med så inte konstigt det blir slitsamt.

OCH. Det är inte allt roligt jag har haft för mig denna vecka. Vändagen firade vi med en vändaglunch med efterföljande fika. Dagen efter for vi på pubquiz till skärgårdsbaren med resultat över förväntan. Första pris var en kryssning, men så långt kom vi tyvärr inte. Dock blev det en pallplats och vi fick en stor chokladplatta som pris. Choklad vinner ju nog ändå kryssning.

Publicerad 19.02.2017 kl. 18:47

Uppdatering

Så var det dags för veckans uppdatering on le blog. Har märkt att det blir en update typ en gång i veckan nu för tiden. Ganska passligt tycker jag. Hinner inte vara lika aktiv som förr i världen och folk hinner väl inte sätta all fritid på att läsa bloggar heller.

Det är med den vanliga måndagströttheten som jag skriver detta inlägg. Sover så dåligt nuförtiden, har ingen aning om varför. Kanske det är flytten som spökar? Somnar aldrig förrän typ 3 om natten.

Men men, vad gjorde jag förra veckan? Joo förra veckan bestod av en nostalgisk singstar-och buzzkväll men brydzen, ärtsoppa och punsch-sitz och 26-års kalas för Elin, eller 30-4 års kalas som jag hellre kallar det eftersom det ger mera effekt tkr jag. 

Ä&P-sitzen var nudå troligtvis min sista sitz här i Åbo. I alla fall medan jag bor här, kan ju hända jag kommer ner på en sitz eller två om jag får ledsamt. I alla fall var det en rolig kväll så om det blir min sista sitz så tog jag i alla fall ut det allra sista ur den. Känns bra.

TJ 12 dagar.

Publicerad 13.02.2017 kl. 14:38

Blogga i svälttillstånd

Hej hallå i stugan,

Nu bloggar jag på hungrig mage så det kommer bli ett väldigt kort och koncist inlägg tror jag. Jag väntar på att Obba ska komma hit och därför väntar jag också med att äta, så det kommer bli nattmat istället för middag. 

Imorgon ska vi troligtvis på bio och middag, eftersom det nu åter är syö viikko här i Åbo vilket ju betyder 10 euros middagar på vissa restauranger. Tidigare i veckan var vi med brydzen och åt på en nepalesisk restaurang. Där fick man verkligen en bra middag för sin tia. 

Det har stampat lite på stället med gradun denna vecka eftersom jag befinner mig lite i en motivationssvacka. Antar att det är lite upp-och nedgångar som hör till den här skrivprocessen. Ska försöka komma igång igen nästa vecka. 

Men annars har jag i alla fall hunnit inspektera brorsans nya lägenhet och i onsdags var vi med brydzen (orkar inte skriva alla namn hela tiden, ni vet ändå vem de är) till Skärgårdsbaren där de hade "frat party-tema". Kanske de inte räknade med att det faktiskt skulle finnas ett frat party-proffs på plats, för jag tyckte nog inte att det var godkänt. Visst, kvällen var rolig men jag menar själva temat. I princip inget stämde överrens med hur det är påriktigt. Tur att vi i alla fall hade lite beerpong här hos mig före så det nu var lite amerikanskt över det hela.

 

 

Publicerad 03.02.2017 kl. 21:58

Sliten

Så var det gjort. Lägenheten är uppsagd och jag har nu mindre än en månad kvar här i Åbo. Blandade känslor kan jag minst sagt säga. Vet inte riktigt om jag är redo att avsluta mitt studieliv ännu...Men som sagt har jag ju en stund kvar att njuta av Åbo och annars finns det ju många här nere som jag kan crasha hos när jag kommer på besök. För jag ska nog ner till Åbo flera gånger i vår ännu, men det är väldigt mycket billigare att betala en bussbiljett än en hel hyra. Obba ska komma ner nästa helg så då ska vi i alla fall proppa bilen full med saker så det minskar lite tills den riktiga flytten. 

Annars har väl den här veckans tema varit träning. Har inte haft något skilt studieevenmang den här veckan så det betyder att man har inte behövt haft någon dagen-efter-vilodag. Förutom att träna hade vi också en spelkväll här hos mig en kväll då Petra var på besök. 

Idag känner jag mig riktigt sliten i kroppen efter all träning denna vecka, men vi ska se om jag orkar med ett åttonde pass ännu ikväll eller om det blir lite vila och film iställlet. Nu just lutar det mot film hehe.

Publicerad 29.01.2017 kl. 15:58

Resa bokad (igen hehe)

Hallå i stugan,

Jag har kollat så mycket SKAM de senaste dagarna så det känns som att jag skulle vilja skriva det här inlägget på norska. Jeg kan ikke gjøre det. Måste behärska mig.

I alla fall har den här veckan varit full med program. Ska försöka göra en massa skoj nu medans ja kan. Vi har bland annat hunnit ha filmkväll, spakväll, varit på back to shcool och dessutom har jag satt igång med träningen igen.

Och icke att förglömma, vi har bokat en graduresa!!! Och till råga på allt lyckades vi pricka in datumet så alla åbobryds kunde komma med, till och med de som inte är i Åbo för tillfället. Så i maj bär det av till Kreta för att fira gradun och dessutom firar vi en sista gång tillsammans förrän vi splittras upp. Kommer bli så skojjjjj! Det gör ju det inte sämre att vi hittade en riktigt billig deal heller ;)

Nu ska jag ta och fortsätta med mitt housewifejobb och tvätta lite kläder. Och ta upp kläder från klädställningen som Rambo så snällt drar ner hela tiden. Nästa vecka är väldigt öppen ännu, så få se vad vi hittar på för skoj då!

Hit bär det av då om några månader!

 

Publicerad 22.01.2017 kl. 16:06

Tillbaka i Åbo för sista gången?

Okej, rubriken var ju lite av en överdrift, men nu börjar verkligheten slå in lite. Jag är alltså tillbaka i Åbo nu och har bara ca 1 ½ månad kvar här om allt går enligt planerna. Förstås kommer jag ju nog åka ner efteråt också på seminarier och för att hälsa på, men "mitt liv" här lider mot sitt slut. Så nu tänker jag bara njuta av livet. Och vet ni vad?

Jag har inte känt mig så här lätt i kroppen och lycklig på över ett år! Inte för att jag ska lämna Åbo, utan för att jag har bestämt mig att ha en sådan inställning till gradun att det tar den tid det tar. Jag tänker inte stressa över det ett dugg, utan detta halvår tänker jag ägna åt att njuta av den frihet studielivet innebär och bara ta ut det sista av det här skedet i livet. Och nu när jag bestämt mig för det känns det bara såååå skönt. Inga mera tenter, jag får sätta upp mitt skrivande hur jag vill, jag får snart göra ett nytt försök att flytta ihop med min andra hälft och jag har hur mycket tid som helst att hänga med min vänner.

Livet känns bara bra nu just.

Jag och Rambo har samma inställning till livet.

Publicerad 16.01.2017 kl. 15:39

Strosar omkring bara

Känner att min motivation för att blogga är väligt låg för tillfället, men nu ska jag i alla fall försöka skrapa ihop ett lite inlägg. Tänker varje dag att NU borde jag blogga, men sedan så bara ÄH inte orkar jag heller. Förhoppningsvis kommer motivationen snart tillbaka för det är så bra att ha dokumenterat vad man håller på med i livet så man kan visa åt sina barnbarn sen när man är dement och inte kommer ihåg. 

Nu för tillfället är jag djurskötare hemma i Malax. Det var meningen att jag skulle kunna skriva på mitt teorikapitel till gradun den här veckan då i lugn och ro. Men icke. Förstås så har jag ju inga böcker här, så jag kan egentligen inte skriva någonting för allt mitt material jag behöver befinner sig i Åbo på biblioteket. Helt dåligt samvete behöver jag dock inte ha, eftersom igår visade Jennifer mig var alla datasalar finns vid ÅA i Vasa så nu hittar jag där och vet hur det går till tills jag flyttar tillbaka till Österbotten och skriver på gradun här istället.

Istället för att skriva på gradun fördriver jag därför tiden med att spela pidron på appen som nu finns. Är minst sagt beroendeframkallande. Typ sjukt roligt. Försöker också läsa lite deckare däremellan när jag för en gångs skull får läsa annat än vetenskapliga artiklar, men nujust lockar nog pidron mera.

På fredagen blir det troligtvis Åbo igen och jag ser framemot rutinen i livet igen. Har t.ex. jättesvårt att få det tränat när jag är i Malax. Det går bara inte. Noll motivation. Ingen aning varför det är så.

 

Publicerad 10.01.2017 kl. 21:17

Nyår i Ukkohalla

Tidigt på morgonen den 28.12 brummade vi iväg med tre bilar mot Lappland. Feelisen var på topp även om man var lite trött efter en tidig morgon. Vi körde några timmar, hade matpaus i Kajana och efter en dryg timme till var vi framme vid vår stuga. Stugan var supermysig och högt uppe på ett berg så vi hade fin utsikt över slalombacken och sjön (som dock var täckt av snö så man såg inte att det var en sjö). Jag trodde inte det skulle kännas så roligt att få se riktigt ordentligt med snö, men det gjorde det, åtminstone en gång per vinter.

Jag kan inte säga annat än att jag har haft så sjukt bra dagar. Om dagarna har vi kört slalom och om kvällarna har vi chillat, spelat tusen omgångar pidron, pulkat, bastat och festat. Vi testade både backarna i Ukkohalla och Paljakka, men Ukkohalla rekommenderas nog över Paljakka. Paljakka kändes mera som ett B-ställe. Vissa av oss har kört slalom, andra snowboard och vissa störtlopp. Inga brutna ben på någon, men Pia var mera blå än vit av alla sina blåmärken. Lunchen har bestått av grillad korv och minttukakao i backen. 

Nyåret tror jag var det roligaste nyåret hitills. Vi började ju dagen i backen och sedan for vi tillbaka till stugan för att fixa till oss. Övriga kvällar spenderades med afterski i långkalsongerna, men på nyåret tänkte vi slå på stort och klä upp oss. Vi fixade även en riktigt god nyårsmiddag bestående av vitlökspotatis, ytterfilé, beasås, sallad och batong. Under middagen sjöng vi nyårssnapsvisor och hade det gött. Resten av kvällen och natten bestod av lekar, skumpa och raketer. Det kändes jäkla fint att få fira in 2017 på terassen, med fantastisk utsikt och ett supergäng. Åtminstone har man fått en bra start på året.

Publicerad 02.01.2017 kl. 14:40

Dags att tagga lappland och lite tillbakablick

HOHOHO. God jul på er i efterskott gott folk. Hoppas ni har haft en fin jul även om julvädret varit piss. Min jul har i alla fall varit bra. Jag tror jag har ätit ännu mer julmat i år än vad jag brukar (och då brukar jag äta mycket) och har säkert gått upp 10 kilo. Jag hade tydligen varit snäll i år igen eftersom jag fick ALLA julklappar jag önskade. Och ännu mera därtill. Är verkligen såå glad över mina klappar. Julen firade vi traditionsenligt med först mat hos moffa och sedan mera mat här i Malax. Håller med Svensson, Svensson här, på julen är det tradition som gäller. Allt ska vara som det alltid har varit, då är det som bäst.

På juldagen badade vi bort våra synder från året i Jespers badtunna och sedan blev det utgång till Omalleys. Idag var det släktmiddag hos faster i Korsnäs som stod på schemat och nu känns det som att denna jul är över. Nu blickar vi istället mot nyår och lapplandsresan. Är så sjukt taggad över den resan! Tror det kommer bli supermysigt med en liten stugsemester och after ski. Att få fira in det nya året i lappland har dessutom stått länge på min to-do-list, så äntligen säger jag bara.

Har bestämt att inte göra nån årskrönika detta år eftersom det här året har varit ett ganska dåligt år med många besvikelser, så jag hoppas det nya året blir bättre och för med mera positiva stunder. Men nu ska vi se på det positiva det här året, för det är ju det man ska fokusera på. Jag har ju faktiskt fått resa till nya länder som Marocko där jag fick den bästa födelsedagen i mitt liv, och så har jag ju också fått uppleva fina Irland. Dessutom har jag fått en helt underbart gosig ny familjemedlem i form av Rambo. Jag har klarat höstens studiemål och jag ska få åka till lappland med mina närmaste. Detta är vad jag har bestämt mig att minnas från det är året. Det negativa glömmer vi bort och ser det istället som något som har stärkt mig som människa och förberett mig för nya utmaningar i livet.

Så gott folk, kom ihåg det positiva och så hörs vi nästa år!

Publicerad 26.12.2016 kl. 21:29

Julmat och sånt

Så var man tillbaka i Österbotten då. Det känns verkligen sjukt att inte ha några måsten. Känner mig helt ovan med det. När man är van med att ha typ minutschema för att hinna med allt, och så mittiallt kan man bara göra typ ingenting så tar det väl en tid att vänja sig.

På tal om vänja sig så sa jag ju tidigare att jag inte hade sett några framsteg på Rambos och Assis anpassning med varandra. Nån timme efter att jag skrev det slutade dock Rambo helt plötsligt vara rädd för Assi och började istället springa runt och busa med henne. Så det har gått över förväntan. Vi har nu varit i Gerby några dagar och det går hur bra som helst. Ibland blir Assi lite för ivrig och då fräser han till men annars går det bra. Vi håller ju såklart alltid ett öga på dem och lämnar dem i skilda rum när vi åker men det har jag inga problem med, huvudsaken att de båda kan leva i samexistens. 

Förutom djurvänjning har det inte skett så mycket här. I måndags var jag in till stan med mamma och jag provade ut ett par glasögon som jag ska få i julklapp. Jag hittade ett par bågar som jag klickade med så nu ser jag faktiskt nästan framemot att få börja använda glasögonen. Efteråt var vi på mat till Rosso och därefter blev det lite shopping.

Igår var jag housewife på hög nivå. Stod hela dagen lång i köket. Först bakade jag en massa semlor åt Obba, eftersom han äter bröd som att han skulle få betalt för det. Därefter kockade jag en ytterst god maletköttsoppa. Tog lite vad som fanns i skåpen och tror nästan det var den godaste maletköttsoppa jag ätit nån gång, om man får skryta lite över sina matlagningsskills hehe.

Idag är det julfest med brydsen här som står på schemat. Då blir det julmat igen. Obba frågade idag vad vi skulle äta så sa jag ju då såklart julmat och han bara: Men herregud Louise, du måste ju sluta äta julmat hela tiden. Du blir ju trött på det före julafton.

Jag: Vadååååå? *angelface* Ja och förresten...imorgon ska jag på lunch med moffa...julmat heheheh.

Han:..... så du har alltså ätit julmat 5 gånger före julafton?

Jag: Men näää, va tror du om mig?!....Sex gånger mohahahah. 

Man kan ju helt enkelt inte äta för mycket julmat, för sedan har man ju ändå ett års paus för tusan. Länge leve julmaten!

 

Mina vackra semlor. Bakade totalt 3 satser så nu ska det väl nog räcka någon vecka i alla fall.

Publicerad 21.12.2016 kl. 11:39