Prag och Pardubice

Dags att skriva om nästa resa då! Denna gjorde jag tillsammans med familjen i mitten av maj då vi var och hälsade på min bror som är på utbyte i Tjeckien.

Resan började tidigt på lördagsmorgonen med flyg Vasa-Helsingfors och därefter vidare mot Prag. På flygfältet hände en sak som jag aldrig tror kommer upprepas. Vi gjorde nämligen ett KAP när vi köpte capuccino. Vem har någonsin gjort ett kap på en flygplats?! Men man fick 2 st för 5€.

Då vi kom fram till Prag hade vi fått bra instruktioner av vår guide André och hur vi skulle ta oss till centrum, så vi hoppade på bussen och mötte upp honom på centralstationen. Därifrrån tog vi spåran till vårt hotell (det var nog ganska i närheten men vi köpte ett 3 dagars kort så kunde ju lika bra utnyttja det då).

Vårt hotell var ett väldigt fräscht fitnesshotell (ja, vi kanske inte riktigt hörde till den målgruppen men fanns nog mest normala människor där). 

Voi hade ju fördelen av att ha vår lokala guide som kunde visa oss olika icke-super-turistiga ställen. Först ut var en vietnamesisk reastaurang som var precis utanför vårt hotell och som brorsan velat testa på länge. Maten där var superrrr. Annars var det bästa med att äta ute i Tjeckien att allt är så billigt. Och ölen är ju också superbillig förstås heh.

Efter att vi laddat energi var det dags att påbörja turistandet. Vi gick runt lite och begav oss sedan på promenad uppför Petrin parken och begrunda utsikten. Sedan forstatte vi vidare mot presidentens residens och en kyrka där. Påvägen därifrån skulle vi gå till ett café och testa på en typisk tjeckisk dessert, men då kom plötsligt värsta ovädret över oss med kraftig åska och hagel. Vi försökte först vänta ut det under tak utomhus, men det höll i sig så länge så vi sprang över till en bar på andra sidan gatan. Det råkade vara en sportbar proppfull av ca 99,9% karar som kollade hockey och drack öl. Kan poängteras att baren bara hade en dryck. En kranöl. Säger kanske en hel del om klientelet som troligtvis hänger där. Nåja, vi fick iallafall vara inhomhus så bara att beställa ett stop då och smälta in. Då det äntligen slutat regna gick vi och åt något smått och sedan tog vi kväll.

Hotellfrukosten var super för att vara i europeiska mått. I princip allt man ville ha fanns där och lite till. Så efter den var vi redo för turistandet igen, det blev att se dom typiska sakerna man ska se alltså: Powder tower, torget och astronomiska klockan som snurrade runt vid jämna slag(och jag fick starbucks = nöjd flicka), judiska kvarteret och charles bridge. Då vi gått över charles bridge gick vi en promenad på andra sidan ån och kollade på konstiga statyer i form av babyn med alienhuvuden och gula pingviner. Vi gick också via John Lennon Wall (ni får googla om ni vill veta varför den heter det för jag orkar inte skriva det här, men kan hjälpa er så mycket att han har INTE varit där).

(En lite smårolig parentes är att man i prag har jättemycket random hissar. Man kunde t.o.m ta hissen ner från en bro till en park istället för att ta trapporna. Och det var ju inte precis många trappsteg att gå. )

Vi fortsatte med de dansande husen, ett vridande huvud och shopping streeten. Sedan var det dags för den dagliga dosen bergsparkspromenad. Den här gången blev det den mindre kända Vitkovparken som hade ett museum med utkiksplats högst upp dit vi gick. Hade nog en del höjdskräck som vanligt men det kunde ha varit värre och mamma var nog mera rädd.

Som middag denna gång blev det en traditionell restaurang med goulash med egna öl där jag råkade pricka rätt och få en ritkigt bra en. 

På måndagen var det dags att byta stad. Då tog vi tåget till staden där brorsan studerar, alltså Pardubice som ligger ungefär en timme från Prag med tåg. Kan ju säga att priskillnaden på tåg i Tjeckien och Finland är ganska brutal med tanke på att vi nu betalade typ 3 euro för plusklass där man fick kaffe, vatten, tidigningar etc som man ville. 

I Pardubice hade vi ett bed and breakfast med egen bakgård. Det var tydligen stadens thing att ha restaurang och uthyrningsrum för det fanns knappt alls några hotell men massa sådana. Vi begav oss för att se staden och det fanns till och med en liten promenadrutt som man kunde gå längs och då man hade gått där hade man sett stadens alla 10 sevärdheter. Därbland green gate, några kyrkor och ett slott. Vi firade min födelsedag lite i förskott med mexikansk restauran och en öl förstås (var lite fed up på öl efter denna resa eftersom man i Tjeckien typ alltid har det som matdryck).

Det här året blev det alltså Tjeckien som blev mitt födelsedagsfirarland. Har ju nästan blivit en tradition att resa iväg på födelsedagen i något annat land och så även i år. Det var även vår resa hem dag, så vi började dagen med att åka till Andrés universitetsområde och kolla in hans campus, var han bodde och spela lite spel i hans studentkrog. Sedan blev det en sista lunch i staden innan mamma och jag satte oss i tåget mot prag och sedan vidare mot flygfältet. Vi kom hem till Vasa mitt på natten då jag möttes av blommor och födelsedagspresenter av honom som skämmer bort mig som bara vad.

En riktigt bra resa var det och det var kul att återkomma till Prag och se lite mer än under interrailen och pardubice var en riktigt liten och mysig traditionell tjeckisk stad som kändes riktigt fräsch.

10.06.2019 kl. 21:17

Östra finland-roadtrip

Känner att jag trots att jag i princip slutat blogga nuförtiden behöver återuppta den ibland för att kunna dokumentera mina resor innan minnet sviker. Så nu ska vi se om jag lyckas skriva några inlägg om mina senaste resor, här är i alla fall den senaste:

Vi hade för några veckor sedan bestämt oss för att det skulle vara passligt att hitta på något runt Kristihimmelsfärd, eftersom det var lätt att få till en långhelg då. Totte kom då med förslaget: "Men hördu, ska vi ta och åka till östra finland?". Jag som oftast är med på det mesta tyckte förstås att detta kunde vara en kul grej.

Vi hade inte hunnit planera så mycket före eftersom det har varit en hel del annat, men vi visste så mycket som att vi ville ha nyslott-området som mål. Så med det målet packade vi väskan och satte in tältet i bilen för att åka på en ganska go-with-the-flow-roadtrip.

På torsdagsmorgonen startade färden och första stoppet var Tuuri. Där handlade vi lite campingatiraljer som vi glömt ta med och lite färdkost, så det blev faktiskt bara ett kort stop. 

Nästa stop blev ett stop på en parkering brevid en sjö i Väätäiskylä. Det blåste så kallt så vi nöjde oss med en lunchvy inifrån bilen.

Eftersom vi nu för en gångs skull rörde oss mot östra finland (ingen hade tidigare varit dit), bestämde vi oss för att se lite större städer också. Så på vägen österut stannade vi i Jyväskylä på kaffepaus och gick på promenad till Matti Nykänens hoppbacke. Men efter det blev det gasen i botten mot Nyslott. 

Laddade ner en camping app som visade att det borde finnas åtminstone en camping som hade öppet så vi for till Tanhuvaara Camping som mycket riktigt tog emot oss. Vi var säkert säsongens första tältare för vi behövde inte precis trängas med andra tält om vi säger som så. 

Vi var ganska trötta efter 10 timmars bilfärd så när vi satt upp tältet blev det bara att kolla runt på området, grilla lite korv och sedan kasta ett varv frisbeegolf (fanns en liten bana på campingområdet). Campingen var jättefräsch och det fanns en mysig liten stuga med kök och bord som man hade tillgång till och vyerna var väldigt fina. Där fanns också en indrottsplan, tennis, hall etc.

På morgonen när vi vaknade i tältet smattrade regnet utanför. Det gjorde att vi snabbt packade ihop tältet och gick sedan in i stugan för att göra frukost och lägga upp en plan för dagen. Vi bestämde oss för att köra till Rysslandsgränsen och hoppas att vädret blivit bättre tills vi kommit tillbaka.

Så en timme senare stod vi på en grusväg och kollade på gränsen (vågade inte sätta min hand över gränsen) och på vägen tillbaka for vi via Punkaharju. Vi råkade se stället på vägen och det visade sig vara en riktig lottovinst att köra där via. Otroligt fint eftersom man körde längs en ås med vatten på båda sidorna.

Passligt till att vi kom tillbaka till Nyslott 2 timmar senare hade vädret klarnat upp och det regnade inte längre. Vi for på café på lunch och sedan traskade vi iväg till Olofsborg och inspekterade det. Nyslott var en ganska liten stad och vi kände inte riktigt något större behov av att gå runt där, utan då vi sett borgen och citymarketen kändes det som att vi täckt in det mesta.

Vädret hade klarnat upp och jag hade kollat upp en nationalpark i närheten så färden forstatte dit oss. Efter en ungefär en timmes körning inklusive stop och färja var vi framme i den delen av nationalparken Kolovesi som vi bestämt att utforska. Det var ganska få delar av parken som man både slapp till med bilen och som dessutom hade tältplatser relativt nära så det var inte så svårt val. 

Det råkade finnas en vandringsled där vi parkerade så vi gick först den på ca 4,5 km och passade samtidigt på att inspektera möjliga sovplatser. Det som var superbra med detta ställe var att det färdigt var utmärkt på kartan var man fick tälta och där hade man byggt färdiga underlägg för tälten. 

Vi hittade till tältstället och jag tyckte det var supermysigt eftersom jag länge velat tälta i det fria. Totte var liite mer skeptisk eftersom han tänkte på möjliga björnar och vargar. Så efter att ha gått leden gick vi tillbaka till bilen och kockade lite middag på vårat spritkök innan vi packade några väskor och begav oss tillbaka till sovstället. Vi var enda som tältade på just vårt ställe och det tyckte jag var superskönt. Det var dock mycket kallare den här natten så låg helt inpackad i min sovsäck.

Vyn som man vaknade till var magisk. Vatten och åter vatten. Vi gjorde upp eld och åt frukost innan vi packade ihop och promenerade kilometern tillbaka. Eftersom vi inte tagit med spritköket eller kastrullerna till tältplatsen kokade vi istället kaffet vid bilen och chillade där en stund innan vi började köra iväg.

Den här gången hade vi sikte tillbaka västerut och via Kuopio. Efter en stund kom det upp en skylt om två kloster och jag kom plötsligt på att jag faktiskt hade glömt att jag ville se dem också. Så vi svängde av till Valamo kloster där vi kom mitt i en mässa så parkeringen var helt full och vi fick se ett "bönetåg" med ca 500 personer och munkar. Lite roligt att vi tajmade det så.

Vi svängde också in via Lintula kloster som är ett nunnekloster. Dock tror ajg att alla nunnor var på mässa med munkarna för det var helt dött där. Såg inte skymten av en endaste människa så vi stannade inte länge utan forstatte tii Kuopio. Där hann vi just i rättan tid (15 min före stängning) till det kändaste Kalakukkobageriet för att köpa en Kalakukko. Vi åt den sen då vi kom hem och måste faktiskt säga att den inte var så äcklig som jag trodde om man värmde det och satte smör på. Fast lite väl dyrt tyckte jag nog det var dock, men det var det väl värt när amn nu skulle testa det en gång.

Vi for också upp i Puijo utsiktstorn där man hade utsikt över staden och insöarna. Så förtuom det och att vi körde runt och blev stannade av polisen så tyckte vi inte att Kuopio hade så mycket mera att ge så vi begav oss hemåt. Efter många timmar och mycket skog var vi äntligen framme och totala resan blev på 1400 km på 3 dagar. Vi hann se sjukt mycket på den tiden och det känns faktiskt som att man kan kryssa av Savolax från kartan nu.

04.06.2019 kl. 20:15

Jul i stugan

Så här passligt i mitten av december passar det ju bra med en liten juluppdatering. 

Det här året har vi definitivt satsat hårdare på vår julstämning här hemma i Solf. Tror det beror på att man tidigare alltid spenderat juletiden i Malax och det då känts onödigt att pynta med iår är det annorlunda. Största försändringen är att vi har tagit in en gran (!!). Ack så nöjd jag är över den. Det är alltså en äkta gran och vi for direkt och handlade julpynt att sätta i granen. Dock får vi se hur långlivad den blir med tanke på att Rambo redan visat ett oroväckande stort intresse för julgransbollarna...

Köpte även en 20 meters ledljusslinga som nu pryder vår terass eftersom vi nästan hade pinsamt lite pynt jämfört med våra grannar.

Annat som gjorts för att höja julstämningen är att jag kokat egen glögg, skaffat (eller fått av mamma hehe) en ljusstake, kollat 150 st julfilmer, eldat massa ljus samt såklart har julkalendrar. 

Årets julkalendrar består av en skraplottsjulkalender, en fazerkalender samt en gemensam kalender med Obba där vi i varje lucka har en gemensam aktivitet vi ska göra. Vi skrev hälften var och så öppnar vi varandras luckor. Lättfixat och bra sätt att försöka få mer tid med varandra.

Såklart har det också varit en del julfester. I onsdags var vi på julfest från jobbet. Det blev en kryssning till Umeå med julbord och Allan and the Astronauts, och trots att jag var förkyld så var det riktigt roligt! Alltid kul med julfest.

Igår fick jag också komma som avec till Obbas jobbs julfest som hade den på Fagerö. Där blev det igen julbord men istället för Allan var det Lasse Eriksson som stod för musiken,

För att inte näman lillajul som traditionsenligt spenderades först med lillajulsmiddag med släkten hos mamma och sedan utgång med vännerna. 

En hel hög med julfeelis har alltså uppnåtts redan och snart måste jag nog ta tag i själva julklappsinskaffandet också så att det inte blir en sista minuten affär.

09.12.2018 kl. 22:12

Möhippa #1

I helgen bussade jag ner till Åbo för min livs första möhippa. Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig när man inte varit på någon förr men kul var det. 

Det var den första av åbobrydsen, alltså Jenni, som ska gifta sig så vi hade skött om planeringen av möhippan. Därtill bjöd vi med några av Jennis bekanta som brudgummen tipsade om. 

Så helgen började med att åka ner till Åbo och övernatta hos Petra. Fick verkligen hålla fingrarna i styr för att inte råka snappa åt fel grupp vart jag var på väg. På lördagen klockan 12 var det dags för kidnappning av Jenni från deras affär.

Vi bestämde att jag skulle få in först för att hon skulle bli chockad och sedan skulle resten komma ingåendes. Det gick precis enligt plan och hon blev helt sjuuukt chockad och överraskad, så kul! Hon trodde först jag var en vanlig kund när jag hade på solglasögon haha.

Vi satte på henne möhippeatiraljerna och sedan for vi iväg till hennes lägenhet så hon fick packa väskan för dagen och så drack vi dagens första champange och skålade för bruden.

Nästa anhalt blev Nådendal spa. Där hade vi bokat ett "polttarit-paket" så vi åt lunchbuffet, drack ännu mera champange, badade och bastade. Tiden gick supersnabbt och det tog inte länge innan det var dags att fixa till sig inför kvällen.

Nästa stop var Linni. Där hade vi laddat upp med drickbart och det var dags för lekar. Jag hade förberett en lek som gick ut på att bruden skulle svara på frågor om brudgummen och sedan jämförde vi med brudgummens svar som han själv hade filmat in. Sedan lekte vi "fuck, marry, kill" där det istället var deltagarnas tur att gissa vad bruden skulle välja mellan olika personer i olika kategorier. Även här gick tiden supersnabbt och vi fick skynda oss iväg till restauran Ludo där vi hade tastingmenu och jag troligtvis åt min dyraste middag ever. Här joinade även två till tjejer som Jenni kände och vi hade en liten introduktionslek där hon hade 15 sekunder per person att berätta om ett minne. Sedan var det vår tur att berätta ett minne med henne på 15 sekunder. 

Vi satt och åt i många många timmar och runt tolvtiden begav vi oss till Apollos nattklubb. En i gänget kände ägaren så vi slapp in förbi kön och på VIP-listan. Vi dansade och umgicks hela natten lång innan det var dags att slänga in handduken och ta natt.

Var verkligen en superrolig kväll som vi lyckats anpassa perfekt till bruden och hon uppskattade det verkligen!

 

20.11.2018 kl. 19:00

Umeåweekend

Vi har som tradition med kompisgänget att vi alltid har ett litet julfestfirande. Förr hade vi julmiddag hos någon, ifjol for vi till Tammerfors och i år blev det en weekend i Umeå.

Det var jag, Ellinor, Pia, Sara och Stina som begav sig ut på färd denna gång. Vi for med båten på fredagsmorgonen och färden dit gick faktiskt riktigt snabbt (till skillnad från färden hem som kändes som en evighet). Vi spelade kort och drack skumpa och var allmänt taggade på en girls weekend. 

Båtturen var som sagt snabb och vi tog bussen in till stan och letade upp vårt hotell. Vi bodde på hotell Dragonen som var superfräscht och frukosten de hade var väldigt bra. Plus i kanten var också att vi alla rymdes i ett rum. 

Då vi hade installerat oss blev det shopping in i city. Jag hade en ganska lång lista på vad jag ville shoppa och det blev nog handlat allt och lite till. Once in Sweden u know.

För middagen gick vi och kollade till Lottas krog eftersom många rekommenderat det, men där var det förstås helt fullt. Så istället hoppades vi på det bästa med Pinchos och där hade vi tur och fick bord! Vet inte hur mycket ni vet om Pinchos men det är alltså en restaurang som serverar en massa små "tapasrätter" och allting görs via telefonen. Man kommer till bordet, får en bordsnummer, laddar ner appen och sedan är det bara att börja klicka hem vad man vill äta. När maten är klar får man sen ett meddelande att hämta maten. Sedan när man ska betala så betalar man också via appen. Roligt koncept och maten var också supergod! Bra val gjorde vi där alltså. 

Råkade tjuvlyssna på våra bordsgrannar som diskuterade att Jay Smith skulle spela på O'learys på kvällen, så där fick vi även resten av kvällen fixad. Blev att gå på en öl dit och lyssna på då han spelade.

På lördagesförmiddagen delade vi upp oss så jag och Stina tog bussen tii Avion köpcentret medan resten stannade inne i city. Igen hittade jag en hel del nödvändigt samt icke-nödvändigt, men summa summarum är jag väldigt nöjd med min Umeåshopping.

Nästa programpunkt blev "fångarna på fortet" i Megazone. Har velat testa på det i flera år redan och är så glad att jag äntligen fått testa! Det var ganska svårt och de flesta celler klarade vi inte fullt ut fastän vi provade flera gånger men det var skitroligt ändå.

På kvällen ville vi inte behöva stressa för middagen så vi åt middag på hotellets restaurang Harriets (typ något sånt hette det). Det var helt bra mat där till ett riktigt överkomligt pris dessutom. Efter maten blev det den traditionsenliga julklappsutdelningen på hotellrummet, mera skumpa och slutligen for vi ut till nattklubben Rex. Den var verkligen superstor med flera våningar och kändes lite som ett slott. 

På söndagen var det hemfärd och jag tror vi alla tyckte det var en väldigt lyckad och välbehövlig weekend!

16.11.2018 kl. 15:30

Nya upplevelser

Hej hallå,

Nu när jag söndagen till ära tvättar ltie kläder passar det ju bra med en liten update. Den här helgen har varit fylld av nya upplevelser. För det första var vi med gänget på brunch till Strampen. Den får godkänt! Fast jag tycker nog ändå mer om brunchen i Solf, men det positiva med Strampens brunch var att de hade gott glutenfritt bröd och inte en torr skorpa.

Vi tog också en spontan roadrip till Bergö på kvällen. Där körde vi runt och utforskade öns vägar och vågade oss tillochmed in på den lokala pubben på en liten stärkande dryck. Det var en trevlig ny upplevelse!

Andra roliga saker som har hänt sedan sist är att jag har varit på Oktoberfest-inflyttningsfest. Det var ett ganska stort projekt att försöka få en outfit fixade men efter några om och med så blev jag faktiskt helt okej-nöjd med den!

Och så har vi haft lite kaffekalas, jag har testat beställa från matsmart (funkar super, rekommenderar) och nu sitter jag och funderar om man borde sätta igång med en höstloppisrunda... Fast jag känner mig så himla lat för tillfället så jag vet inte varifrån orken ska komma till det? 

21.10.2018 kl. 16:48

Mat, mat och åter mat

Jag har märkt att mat är en väligt stor del av mitt liv. Det har nog alltid varit det men det är först nu jag har börjat refelektera över det. Kanske främst för att jag sätter så mycket pengar i det hehe.

För det första äter jag ju lunch ute på restaurang varendaste dag. Hade tänkt då jag började det här jobbet att jag åtminstone skulle ha med mat en dag i veckan, men det lyckades inte så bra. Då alla andra går ut vill man ju inte sitta för sig själv och uggla. 

Sedan då det blir helg vill jag igen äta gott. Antingen kocka något speciellt eller äta ute. Nu måste jag erkänna att jag den senaste tiden varit ytterst lat och gärna ätit ute då också. Men nu när det börjar bli höst ska jag nog börjar komma in i kockrytmen igen, för det är ju roligt!

Till exempel den här helgen har jag testat massa olika rätter. Bland annat plockade jag ett par karl-johan svampar från gården och fixade en svamppasta. Sedan testade jag göra äppelchips av några överloppsäpplen och idag har jag marinerat min första gås. Så ja, jag börjar komma in i rytmen igen! Snart kommer det recept hit igen!

Annars har det blivit helt sjukt mycket svampplockning i år. Det är verkligen en av mina favoritsysslor på hösten för det känns som man är på skattjakt då man är i skogen. Igår då vi plockade blev det 5 liter kantareller och 10 liter trattisar. Så idag rensade jag och stekte i 4,5h. Det är den lilla negativa delen dock. Har väl totalt plockat runt ca 25 liter i år så det blir mycket svamp i vinter.

Idag blev det också bokat Strampenbrunch med brydzen om några helgar, så det är jag ytterst taggad på, älskar brunch!!

Oj glömde berätta en anna matsak. Vi har ju fått Wolt till Vasa nu (wooop på tiden). Tyvärr levererar dom inte till Solf, eller som tur vad kanske för annars skulle det kanske bli beställt lite för ofta. Men i fredags testade vi att beställa till jobbet. Så vi beställde 9 burgers från Himas och det funkade riktigt bra. Himas var nog helt okej, men jag föredrar nog Friends & Brgrs faktiskt. Bättre franskisar där, och lite billigare priser.

07.10.2018 kl. 21:22

Motivationsbist

Som ni har märkt har jag blivit ganska dålig på att uppdatera den här bloggen på senaste tiden. Vet inte riktigt vad det beror på men kan det möjligtvis vara lite motivationsbrist. Har funderat på om jag helt ska sluta skriva och typ bara börja skriva dagbok istället eller något? Ska ta och fundera på saken, vem vet kanske jag hittar motivationen någonstans i någon djup vrå sedan.

Har annars känt mig allmänt trött och sliten den senaste veckan så funderar om jag är påväg in i en höstsvacka då jag kanske börjar inse att den härliga sommaren är över. Fast jag tyckte ändå att sommaren var riktigt tillräckligt lång så för mig var det helt mysigt med övergång till höst. Speciellt när det blåser höststormar njuter jag riktigt ordentligt. Helst ska det vina i knutarna. 

Men jag tycker annars jag har hunnit med en hel del kul på kvällarna. Har bland annat varit på bio ännu en gång. Den här gången fick vi plats på Mamma Mia, fast jag hade planerat tiden lite dåligt så vi fick halvspringa från bilen till bion och kom mitt i reklamerna. Wops. 

Och så har vi haft avskedsmiddag på Faros för en på jobbet som far iväg på jobbutbyte till Norge, varit på AW, varit på utgång med brydzen, och en av mina favoritsysselsättningar om kvällarna har definitivt varit att lägga pussel. Har nu lagt klart pusslet så det känns nästan lite tomt nu. Vad ska jag hitta på nu lixom?

Har försökt komma igång med träningen men har haft en svacka med det nu också, måste verkligen ta och skärpa till mig! Mera rutiner helt enkelt! Kanske jag får in lite bloggrutiner samtidigt? I'll do my best.

29.09.2018 kl. 12:17

Skatila vandring och socialisering

Tjaba tjena hallå,

Känner mig smått söndagsuttråkad idag, så vad är väl bättre än att slänga in en liten uppdatering. Den senaste tiden har jag förstås mest jobbat och däröver försökt socialisera mig med vännerna. Jag har hunnit med kaffeträffisar, kalas, brunch och igår även bio. Vi hade ställt in oss på att kolla Mamma mia, men när vi kom fram till biljettdisken så var det fullt så då blev det att kolla The Nun istället. Hade inte mentalt ställt in mig på att kolla skräckis igår så var lite tveksam till hur jag skulle klara mig. Men det gick förvånansvärt bra. Filmen var bra men ganska kort, och när jag kom hem sedan så klarade jag riktigt bra av att sova själv. Kanske jag har vuxit upp sedan sist när jag kollade skräckis och sov själv?

Kom även på att jag förra helgen var och gick en ny vandringsled också. Verkligen about time. Har haft paus sedan typ maj känns det som. Den här gången blev det Skatila vandringsled som var 5km en väg, men om man inte ville stanna i skogen så måste man ju gå tillbaka också så då dubblerades sträckan. Vi tyckte dock att det var lite tråkigt att gå samma väg tillbaka så vi tog en annan väg vilket gjorde att sträckan blev lite längre. Helt okej vandringsled var det, men ingen som jag känner ett behöv av att gå igen. Inget speciellt med den alltså. Men den var bra utmärkt så det var lätt att gå.

Tror jag ger lite bilder som får beskriva vad jag gjort sedan sist:

16.09.2018 kl. 12:41

Toledo

I'm back! 

Eller egentligen kom jag hem redan fredagkväll, men då blev det att direkt sätta igång att ordna lite kräftskiva så det känns som att jag först nu börjar vara back to reality.

Jag har nudå alltså varit på skolning i Helsinfors några dagar och i Toledo, Spanien i en vecka. Jag var inte så extremt taggad att åka iväg eftersom jag var ganska sliten efter Grekland (I know, stackars mig lixom). Men när jag väl hade kommit iväg så visade sig att det blev en helt superrolig vecka. Visst det blev väldigt långa dagar med skolningar ofta mellan 8-20. Men vi hade så bra stämning i vårt classroom så dagarna gick snabbt. Ja, alltså vi var ju över 800 personer på den här skolningen, med nyanställda från hela Norden, så vi blev indelade i mindre "classrooms" om ca 30-40 personer som vi hade skolningarna med. 

Förutom skolningen blev det också annat skoj. Till exempel middagar på fina ställen, bland annat på en vingård, en herrgård och utomhusmiddag vid poolen. Väldigt härlig stämning då 1000 personer ska äta middag ute tillsammans. Dessutom blev det förstås lite partaj med hotelldisco, poolparty och kyrkodisko (jepp som det låter, en kyrka hade blivit omgjord till nattklubb!)

Vi spenderade också en eftermiddag i Madrid med lite turistande, shoppande, uteserveringar och middag.

Därtill fick vi upptäcka Toledo genom skattjakt, vilket var väldigt uppskattat. Toledo är verkligen en mysig stad som är väldigt historisk och fin.

Men bästa med hela veckan var nog ändå networkingen. Jag var helt död om kvällarna efter att socialisera sig 24/7 i en och en halv vecka, men det var givande. Man lärde känna så sjukt mycket nytt folk från alla de ställen i Norden och knyta kontakter. Jag är verkligen tacksam över att jobbet ger en möjlighet att åka på sånt här, för det är verkligen inte alla förunnat, men det ger en otroligt bra start i arbetslivet.

P.S. Att det var ca 40 grader varje dag gjorde ju inte precis tillställningen sämre. Sjukt skönt med en förlängd sommar!

 

05.09.2018 kl. 21:06

Hej på er,

Mitt namn är Louise och jag är 25-årig äventyrslysten och glad tjej. Denna blogg handlar om mitt liv. Allt mellan himmel och jord. Kommer från lilla Malax, har studerat i Åbo, jobbar i Vasa och är numera bosatt i mysiga Solf. Älskar att pröva på nya saker, resa och god mat. Enjoy. 

 
Follow on Bloglovin bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar