Helgbesök

Tänkte ta och uppdatera er om vad som skett här på sista tiden. Mitt minne är som en guldfisk så minns ju knappt vad jag har gjort heller... Därför bra med blogg!!

Förra helgen var Jeanette och Tommy här på besök, och jag hade även Ami här över helgen för mamma var ut på vift. 

Fredagen började alltså med lunch på fabbes café med mamma, André och hans flickvän. Sedan blev det en promenix med Ami före helggästerna kom. Då blev det först ett besök till Skanssi för lite shopping och på kvällen blev det bowling och ett besök till Shooters bar.

På lördagen for vi till IKEA. De hade 20 års jubileum och bjöd på lite godis och billigare köttbullar. J & T shoppade loss som vanligt men jag köpte nu bara lite dofljus och lite små inredningsprylar. På eftermiddagen blev det en liten promenad före vi testade på nya pizzerian som öppnat här på backen. Nu har jag två pizzerior inom 20 m gångavstånd från dörren....#temptationisland

På kvällen kom Jenni, Linni och Elin hit och det blev förfest med lite spel här och när Ami tyckte det var dags för gänget att gå, gick vi vidare till portti.

Det var väl en sammanfattning av helgen. Från söndagen har jag mest bara läst på tent och varit i skolan. Ja och så har jag varit till tandläkaren IGEN. Hade nämligen någon jäkla matbit som hade fastnat i mitt tandhål för typ en vecka sen och jag fick inte bort det fast hur jag försökte. Så igår ringde jag dit och fick tid samma dag. Så sjukt skönt att ha bort den, för det var otroligt irriterande. 

 

 

Publicerad 26.10.2016 kl. 21:38

Schär

Hola! 

För att fortsätta med mattemat så tänkte jag nu buzza lite om produkter jag har fått testa. Jag har via Buzzador denna gång fått testa på Schärs glutenfria produkter. Paketet som jag testade bestod av mörkt surdegsbröd, ljust surdegsbröd, flerkornigt surdegsbröd, dubbelkex med vanlijkräm samt chokladkex. Allt glutenfritt då. Gissa glädjen när jag såg att jag kommit med i kampanjen med tanke på att jag inte tål vetemjöl och därför skippar allt bröd osv, och alla glutenprodukter är 3 gånger dyrare så det passar inte riktigt en studiebudget.

I alla fall, jag gillade verkligen produkterna! Glutenfria bröd har ju en tendens att bli kompakta och lite torra tycker jag, men dessa smakade helt som vilka bröd som helst. Jag tyckte speciellt mycket om dem som rostade. Om jag skulle säga en favorit så var det nog kanske flerkornsbrödet, men det var nog väldigt jämt mellan alla tre. Kexen smakade som vanliga kex och eftersom jag är ett chokladfan, så var favoriten chokladkexen.

Jag hade aldrig köpt schärs produkter förut, men nu när jag har testat på det så kommer jag nog köpa deras produker i framtiden. Just det att de har fått bröden att smaka normalt och inte som en torr degklump är ett stort plus.

Publicerad 25.10.2016 kl. 11:20

SYÖ - Turku

Från den 7.10 till den 20.10 har det pågått en matkampanj i Åbo vid namn syö-turku. Det betyder att ett antal restauranger har varit med i kampanjer och under denna tid har man fått äta vissa maträtter från deras meny för 10 €. Vi har hunnit med några här under veckorna så nu ska ni få en recension av restaurangerna ifall ni tänkte gå ut och äta:

På måndagen förra veckan gick vi till vår första restaurang, Woolshed, som är en australiensisk restaurang brevid f.d. Anttila. Jag beställde en rump steak (rövstek?). 

+ Smaken var det inget fel på, speciellt salladen.

+ Mysig restaurang.

- Fick inte beasås utan bara rödvinssås den dagen....lame.

- Alldeles för liten portion! Var fortfarande lite hungrig när vi gick därifrån. Det var för lite av allt; sallad, pommes och kött. Inget att rekommendera för en malaxbo

Summa summarum får Woolshed 3/5 rövstekar. Helt värt sin 10 €, men skulle jag ha betalat mera för maten så skulle jag nog ha blivit besviken.

I fredags var det dags för nästa restaurang, MorriSon's Turku. Det är mera en hamburgarrestaurang men de har nog annat också på menyn.

+ Man fick beställa glutenfria hamburgare utan extra kostnad!!

+ Stora portioner, så t.o.m jag blev mätt!

- Vi fick vänta ganska länge på bord, fastän det sedan visade sig att det fanns hur mycket bord som helst?!

MorriSon's var egentligen som vilken som helst vanlig restaurang, inget unikt tyckte jag. Burgarna smakade helt som burgare brukar. Eftersom man iaf blev mätt här så får denna restaurang 3,5/5 hamburgare.

Igår hann vi med ännu en till restaurang China Thai Palace. Ni kan väl kanske gissa att de hade kinesisk och thailändsk mat.

+ God mat!

+ Stor portion, så även lilla Louise blev mätt.

- Soyan som stod på bordet had gått ut för ett år sen....

Inget speciellt med denna restaurang egentligen, en heeeelt vanlig en. Därför får den 3/5 thailändska kycklingar.

Nu har jag blivit helt jättebortskämd med att gå ut och äta så få se hur jag ska komma in i rytmen att kocka igen. Men kul att få testa på nya restauranger var det!

Publicerad 20.10.2016 kl. 15:43

Plättfeestin

Jag lever ännu, trots att det nog känns lite underligt och uppsvällt i munnen ännu. Dessutom fastnar det en massa matrester i hålet där tanden varit, och det är sjukt irriterande. Fast jag borde kanske ha lytt instruktionerna bättre och undvikit fast föda några dagar. Men det är ju lite svårt när man ska ut och äta, jag kan ju inte precis fråga om dom kan puréa mina plättar på plättfesten heller.

I lördags var det då alltså ÖNs plättfest. Jag har faktiskt inte deltagit på den förr, utan bara serverat ett år. Det är alltså en snäppet finare fest, och många från andra studiestäder kommer på besök. Maten är som man kan gissa, plättar med mjölk. Jag är ju inte precis förtjust i plättar och när jag åt glutenfria var de dessutom ännu mer kompakta, så jag känner inte att jag missat något i matväg de åren jag inte deltagit. Men annars var kvällen riktigt rolig! Efter huvudfesten var det eftersläpp på skärgårdsbaren och där stannade vi ända till valomerkki.

Som vanligt efter en rolig kväll ute så gör man inte så mycket dagen efter, och därför spenderades min söndag i soffan. Skypeade med några utbytesvänner och kollade filmer. Helt okej det också.

Min kamera på telefon börjar ha sett sina bästa dar, så om man tar bilder inomhus blir de ganska så skiiiit nuförtiden... Lite synd.

Publicerad 17.10.2016 kl. 20:23

En tand mindre

I tisdags var jag till tandläkaren för jag hade kommit på att jag inte utnyttjat min gratis bastandvårdscheck som man har rätt till som studerande. Lite pinsamt efter 4 år I know, men nu har jag gått iaf. 

Tandläkaren frågade då om jag ville dra ut min visdomstand. Jag har ju redan dragit ut en, och det är bara en annan som kommit upp. Jag frågade vad han skulle rekommendera och han tyckte att jag lika bra kunde ta ut den eftersom den är onödig och man vet inte om den ställer till problem i framtiden. Okej dra ut den då, sa jag. Vad är nu det att fundera på? Mycket billigare att göra det som studerande och då har man ju det över.

Jag frågade hur lång tid det skulle ta innan jag fick tid och han trodde några veckor. Sist jag drog ut min tand tog det 4 månader och då hade jag ändå akuta problem med tanden....

Jag gick till infon för att beställa tid och tanten i luckan bara: passar den 13.10? Jag bara eeeeeh menar hon 2017 eller? Men nej det var alltså om två dagar. Jag kunde inte riktigt tro att hon hade bokat tid för en utdragning då det gick så snabbt, så idag när jag gick in till tandläkaren kl 14:10 trodde jag att jag bara skulle på en check och var jag tvungen att fråga: alltså ska vi lixom dra ut tanden nu eller?

Tandläkaren: Jepp, sätt dig på stolen. 

Och därefter gick det superduper snabbt. Han sprutade in bedövning och började sedan peta på. Sist gav dom mig för lite bedövning så jag var tvungen att säga till för det tog sjukt. Nu låg jag bara och väntade på att det skulle börja ta sjukt, men icke. Efter två minuter av knakande och brakande och tryck så det kändes som att hela tandraden var påväg bort så kom tanden ut. Så fick jag en instruktionslapp och en tygbit i munnen. Förra gången blev jag sydd också och skulle ligga och vila i minst tio minuter efteråt, men nu gick tandläkaren bara och satte sig på sin stol och gav mig lite orders för hur jag skulle sköta den. Jag satt nu kvar i tandläkarstolen och väntade på att han skulle typ börja sy eller något, men icke så tillsist frågade jag lite chockat: Jaha, alltså var vi klara nu? Tandläkare: Jepp, bara att gå hem.

Och så var det bra med det, 14:20 lämnade jag rummet. Måste ju var något slags rekord. 

Så om jag skulle jämföra denna gång med förra gången skulle jag säga att det nu var mycket mindre asia runt det hela. Nu var det mera sitt ner, gapa, dra ut tanden, iväg hem. Dessutom hade jag inte lika mycket bedövning denna gång för halva tungan är inte bedövad denna gång. Och så sydde dom ju inte heller denna gång. Var tvungen att googla om det var normalt eller om han bara glömde bort det. Men det verkar vara helt normalt. Kanske det kan bero på att det är lättare att dra ut en tand från övre tandraden än nedre? I don't know

Publicerad 13.10.2016 kl. 15:15

Jag-listan

Hittade en liten lista som passar bra såhär på tisdagskvällen, nämligen en jag-lista.

Jag gör: väldigt god mat om jag får säga själv.

Jag kan: de flesta hundraserna.

Jag köper: det billigaste jag hittar. Längtar till den dagen då jag kan köpa vad jag vill utan att stirra på prislappen.

Jag borde: stressa ner. Men det är ju så svårt. 

Jag måste: leta graduartiklar.......

Jag vet: att jag borde vila mig frisk och inte träna. Därför ska jag nu ha paus tills jag inte hostar upp lungorna längre.

Jag tycker: att hösten faktiskt är ganska mysig för tillfället. Inget regn och luften är frisk.

Jag tänker: alldeles för mycket. Speciellt när jag ska sova. Borde vila min hjärna ibland innan den överhettas.

Jag förbrukar: min tumme. Scrollar alldeles för mycket på telefonen för min egen hälsa.

Jag lyssnar: På vettiga människor. Stänger av öronen väldigt snabbt om jag stöter på någon som inte är värd att lyssnas på.

Jag drömmer: om att ha en katt, tre hundar, en obba, två barn och ett jobb som jag gillar.

Jag längtar: tills jag får åka till Dublin och träffa mina utbytesvänner.

Jag känner: mig väldigt trött nu just eftersom vi kom hem från skolan klockan åtta denna kväll.

Jag använder: nästan alltid nagellack. Känner mig så blek annars.

Jag njuter: gott sällskap, choklad och vin!

Jag blir: 24 nästa år. Ännu är jag ung. 

Jag äter: INTE ananas!!! Och kommer aldrig göra det heller så onödigt att säga att jag börjar tycka om det om jag övar. Not gonna happen. EVER. 

Jag dricker: ovanligt mycket smaksatt vatten på sistone... Känns lite fancygare än kranvatten.

Jag struntar: i fotboll. Couldn't care less. Skulle sporten utrotas skulle jag inte precis fälla en tår.

Jag ska: dra ut en visdomstand till tydligen. Fick reda på det idag.

Jag sparar: till en egen lägenhet. En vacker dag iaf.

Jag brukar: sova med en kramisdyna. Måste krama om något annars kan jag inte sova.

Jag tittar: alltid på MTV på mornarna. Då har de musikvideor och det ger mig en bra start på dagen med lite muuuuusic.

Jag läser: vetenskapliga artiklar. Gör ju fan inte annat nu för tiden. USCH FY BLÄ.

Jag vill: skaffa en kattunge. Eller jag ska skaffa.

 

Publicerad 11.10.2016 kl. 21:44

Närpesweekend

Nu är jag igen på bussen. Sjukt hur snabbt en helg egentligen går. Jag har alltså bara befunnit mig i Närpes denna helg, eftersom det inte fanns tid att åka till Malax. 

På fredagen sov jag ut medan Obba jobbade. Passade dessutom på att hälsa på moffa som jag inte sett på länge, även mamma och min bebis (Ami) var där. Efter att Obba kommit hem blev det date night med destination okänd för mig, eftersom obba planerat det hela. Resultatet blev Kristinestad och Crazy cat, eftersom jag hade pratat länge om att jag vill åka dit. Dom hade texmex-buffet på fredagar, så jag åt så mycket att jag faktiskt började må lite dåligt. Det händer inte ofta att det faktiskt kommer ett stopp för mig vid ätandet, men där blev det nog lite för mycket.

På lördagen var det då dags för vad Obba ansåg var typ det roligaste vi kunde hitta på. Nämligen jakt. Jag vet inte riktigt om jag håller med om att det är det roligaste jag vet men...Vi steg upp jättetidigt och gick ut på mossen för att vänta på orrarna. Det var dock ganska blåsigt (och kallt!!) så jaktlyckan uteblev. Då skulle ju kanske en normal människa åkt hem och varit nöjd. Men nej, då åkte vi och hämtade Assi och gick typ 5 timmar till i skogen och tränade henne. Till sist fick jag dock min enda önskan igeonm och vi började plocka svamp istället. 12 liter med kantareller och trattkantareller blev det till slut. Så nu tror jag nog att vi har så det räcker till nästa höst. 

Efter att vi vilat upp oss efter 9 km promenad i skogen, ätit lite och fixat svamparna skulle man ju no ha trott att NUU är vi väl ändå klara med skogen. Icke. Då blev det Obbas version av myskväll istället. Alltså, vi låg knäpptysta brevid varandra vid en skogskant och passade på rådjur. Efter en dryg timme höll jag dock på att frysa ihjäl så då gav vi upp. Om inte detta kallas att man gör allt för kärleken så vet jag inte vad.

Publicerad 09.10.2016 kl. 15:21

Konstnärliga ådran rinner som bara den

Blir lite bussbloggning här nu så jag ska hålla mig vaken i några timmar till. Sitter bakom en idiot som inte har fattat den oskrivna regeln att man inte har sätet nerfällt när det är skittrångt och någon sitter bakom. Kan inte ens ha datorn i famnen, utan måste sitta snett. GAH blir så arg. Nåja. 

Kan berätta att igår tog jag, Elin och Jenni våra kulturella liv till en helt ny nivå. Vi besökte nämligen Åbo konstmuseum. Jag kan nog tyvärr erkänna att jag inte ens visste det fanns ett sånt här förrän någon vecka sen. Orsaken att vi begav oss dit var att de hade studerandens dag, så alla studeranden fick gratis inträde. Så jag tänkte, why not lixom? Det värsta som kan hända är väl att man blir lite mer allmänbildad.

Det var faktiskt inte så farligt att strosa runt där. Inte så intressant att jag frivilligt skulle ha betalat för det, men helt okej gratisnöje. 

Vi analyserade konstverken vädligt noga, och jag kunde tydligt se vissa konstnärer som i misstag droppat en klick fel färg i tavlan och sedan bestämt säg för att bara droppa en massa mera för det var för sent att slänga själva tavlan. Trodde ingen skulle märka den, men en konstvetare som mig lurar ingen!!

P.S. ifall ni har glömt det så har jag ju faktiskt en konstnärlig gen i släkten efter min förfader som var konstnär! Dock tror jag att den genen gick fel när den skulle befästa sig i min familj och gråter av misslyckande när den ser oss, för hos oss märks den nog inte.

Publicerad 06.10.2016 kl. 21:41

Låt tiden bara gå supersnabbt, tack!

Det börjar vara några dagar sen sist nu, men ni har inte missat så mycket faktiskt.. Förra veckan var jag på Merkur lectures of business, vilket var ett seminarium med olika föreläsare. Var inte typiska redovisningsföreläsare, så det var riktigt intressant med något annat! Jag var också på årets första sitz, ÖNs sångsitz. Man börjar nog känna sig ganska gamylis på sitzar nuförtiden när de flesta är 1-2:a årets studerande hehe. Lika kul är det nog att vara femte årets studerande på sitz dock. Lite störande när folk tror man är 30 år när man säger man är femte året och dom bara: OJ, MEN HUR GAMMAL E DU DÅ?! man bara cmon, 23 år -.- 

Helgen var lugn och nu har en ny jobbig skolvecka börjat. Längtar så in i norden till nästa period då man förhoppningsvis får spendera tiden till något annat än skolarbeten. Åtminstone liiite mera fritid skulle uppskattas. Bara 1 månad kvar. I CAN DO THIS.

Annars sker det inte så mycket den här veckan förutom att jag har bokat buss upp till pampas en snabbsväng. I alla fall så långt som till Närpes kommer jag, sedan vet jag inte om jag hinner högre upp...

Har satt upp lite minnen från USA på min vägg nu också. Man blir så varm om hjärtat när man ser på bilderna.

 

Publicerad 04.10.2016 kl. 20:21

Garnier Moisture Bomb

Som ni som följer mig på instagram redan vet, har jag genom en Buzzadorkampanj fått prova på Garnier Moisture Bomb ansiktsmask. Den var faktiskt riktigt bra! För det första behövde man inte kleta med en massa gegga som alltid fastnar i håret, eftersom det är en servettmask man sätter på ansiktet. För det andra återfuktade den bra. Jag har annars ganska torr hy, så jag borde troligtvis unna mig lite ansiktsmask oftare..

Men i alla fall, jag skulle faktiskt rekommendera! (Man måste inte skriva att man tycker om alla kampanjer man buzzar, så ifall jag inte skulle ha gillat den skulle jag nog ärligt berätta det ;)) 

Publicerad 01.10.2016 kl. 12:04