Malax-semester

Förra veckan var jag hela veckan i Malax. Såg det lite som en extra semestervecka. Det är väldigt avkopplande och energiuppladdande att spendera en vecka åt att plocka bär, svamp, läsa böcker och lägga pussel. Då man därtill lägger till kaffe och cafébesök med vänner samt lite dans på en lördagskväll blir det ännu bättre. Men nog har jag ändå saknat mitt eget place här i Vasa så igår var jag redo att återvända. Det var däremot inte Rambo. Han som annors är typ konstant hack i häl efter mig började ana avgång och bestämde sig för att gömma sig några timmar innan han äntligen kom fram och vi kom oss iväg. Så nu är alltså hela bunten samlad igen i Vasa och höstmyset har börjat. Feels good.

Publicerad igår kl. 14:19

Norge-roadtrip del 3

Dags för den tredje och sista delen av resan, alltså,

Dag 6, 6.9: Denna dag hann vi checka av det mesta som fanns på bucket listan för denna resa. Men före vi började färden mot huvudattraktionerna tvingade jag med Obba upp på en morgonvandring till Magnhildberget som fanns precis brevid campingen. Det skulle jag inte ha gjort. Fytusan vad skrämmande det var, inte alls som då vi vandrade i Mo i Rana. Detta var mera som en bergsvägg som störtade rakt ner. Typ hela vägen var det brant, men speciellt mot toppen blev det endast stenvägg typ rakt upp som man skulle dra sig upp. När jag hade kommit mit förbi en vägg tog det tvärstopp. Det var ca 20-30m kvar upp till toppen men jag värderade mitt liv högre än att nå den. Att klättra 400 meter över havet med höjdskräck och slitna addidasskor är inget jag rekommenderar. Det fanns som inte riktigt något som tog emot en om man föll utan då begav det sig nog bara ner för stenväggen mååånga metrar innan skogen tog emot. Påvägen ner kröp jag bokstavligen ner på många ställen och efter det så bestämde jag mig för at det fick räcka med bergsvandringar nu för denna resa.

Helskinnade kom vi oss i alla fall ner och fortsatte ganska snabbt vår färd mot Atlanterhavsvägen. Det är en turistväg som går längs Atlanten. Det var nog enda besvikelsen på resan skulle jag säga. Endast en pytteliten del av sträckan gick längs vattnet och resten var bara en tråkig väg genom landsbygdsorter. Kul att ha sett det, men lär nog inte åka den igen. Mycket besvär för att komma dit också med dyra tunnlar och färjor och dylikt. Nåja, något som inte var en besvikelse var däremot Trollstigen och Geiranger som vi körde till därefter. Sjukt mäktiga landskap vi fick uppleva. Tyvärr eller som tur vad, var det väldigt dimmigt och regningt när vi åkte upp själva Trollstigen så vi såg inte riktigt någonting. När vi kom tillräckligt högt upp såg man inte längre än någon meter framför sig då det var så dimmigt. Geiranger var ett mysigt litet ställe så vi parkerade bilen och gick runt där en stund innan vi fortsatte. På vägen bort från turistvägen tog vi in på en camping som vi hittade längs vägen. Gubben i receptionen tyckte synd om oss som tältade då det skulle bli en kall natt så han gav oss en stuga billigt. Liten och sjabbig var den men helt skönt att få sova i en säng en natt.

Mätarställning efter denna dag: 2207 km.

 

Dag 7, 7.9: I och med gårdagen hade vi gjort allt vi kommit till Norge för att göra så vi var redo att börja bege oss i rikning Sverige. Det var en väldigt kall dag, temperaturen höll sig under 10 grader hela tiden så det passade bra att sitta i bil. Vi bestämde oss för att övernatta i Östersund så vi svängde av på en Ica och handlade lite grillmat som vi sedan grillade vid tältet. Därefter satt vi hela kvällen runt grillen och hade mysigt i dess värme. Campingen som vi tog in i vid Östersund var typ superlyxig, den kändes nästan lite väl lyxig när man inte ens kände att man behövde ha crocsen på när man duschade och det dessutom fanns en såndärn modern handblåsare när man tvättade händerna. 

Mätarställning efter dagen: 2790 km.

 

Dag 8, 8.9: Sista dagen på resan vaknade jag till en bauta-spindel som stirrade på mig från INSIDAN av tälttaket. Den var i ett sådant läge att om den föll skulle den falla rätt på mitt face, så jag kände mitt underläge och gick och borstade tänderna. När jag kom tillbaka hade Obba satt ut den utanför tältet istället, men den rörde inte på sig. Den bara satt där, så den fick nu göra det då om det var så himla intressant att glo på oss. 

Vi tog en chillfrukost i det lyxiga campingköket (man hann se en hel del olika nivåer på campingkök under denna resa..) innan vi for in via centrum och lite snusbodar och jaktaffärer. Sedan blev det riktning Umeå och båten hem. Vi hann förstås med Sverigest godaste hamburgare först. Lite före tolv på natten var vi hemma i Getby och då visade mätarställningen 3230 km. Ganska mycket har vi kört alltså. 

 

Så sammanfattningsvis, superhärlig resa. Många sa före en massa negativa saker om att tälta och ojade sig om hur jobbigt det skulle bli, men jag kan bara säga en sak: Det var skitroligt! Skulle inte alls ha varit samma upplevelse utan tältet. På med lite kläder bara så klarar man nog sig. Säkert tycker jag helt annat om 20 år (maybe not, jag är ju ändå jag, tror inte äventyrslusten far ur någon gång).

Jag trodde ju faktiskt jag skulle tröttna på tältandet efter en vecka men snarare fick jag blodad tand. Nu vill jag bara ut på mera såna här roliga äventyr och hitta på lite bus. Det var dessutom jättelätt att hitta campingplatser i Norge, fanns lite överallt. Känner definitivt att det kommer bli en till roadtrip till Norge, kanske riktigt Nord-Norge nästa gång, men det får vänta en tid för nu ska man väl vara hemma en stund också och komma in i vardagliga rutiner igen.

Det var den historian om den resan, snipp snapp snut, så var sagan slut!

Publicerad 10.09.2017 kl. 20:12

Norge-roadtrip del 2

Och så tar vi och fortsätter färden,

Dag 4, 4.9: Steg upp vanlig tid, alltså ca 7:30 och åt frukost i morgonsolen. Under den här resan förvandlades jag till någon konstig morgonmänniska. Aldrig förr har jag vaknat av mig själv, utvilad före 7:30. Men under den här resan hände det sig att jag t.o.m vaknade före 7 ibland och bara: ooh what a wonderful day! Sjukt I know, men don't worry, är nog tillbaka till gamla rutiner nu när jag är hemma. Denna dags färd gick i riktning mot Trondheim. Efter en lunchpaus på en rastplats (gissa vad vi åt hehe) stannade vi på ett ställe och köpte lite basvaror. HERREGUD vad Norge är dyrt. Ett jä*la bröd som vi nu bara slängde ner i all hast i korgen kostande över 6 freaking euros. Och laktorsfri mjölk typ 3 euro. En sak som jag tar med mig från den här resan är att jag nuförtiden är väldigt tacksam över hur billigt det ändå är i Finland om man jämför med de övriga nordiska länderna. Inte minst om vi snackar bensin och mat.

Vi hade sett ut en camping som fanns lite före man kom in till Trondheim, Vikhammar camping, så vi stannade där. Var lite nervös när det började komma skyltar om vägtullar och vi inte hade cash på oss. Hann t.o.m tänka att jahapp, hur ska vi lyckas få det omsvängt på en motorväg då?! Men som tur vad så var det ju automatiska vägtullar så såklart behövde man inga pengar. Men för att ändå vara på den säkra sidan gick vi och tog ut lite pengar i Vikhammar. Vilket var dumt, eftersom jag använde dem aldrig så nu fick jag släpa hem norska money istället. På kvällen åt vi vårt skitdyra, och dessutom skitäckliga bröd och tog en helt underbar dusch. Man uppskattar verkligen renhetskänslan när man campar.

Mätarställningen efter denna dag: 1640 km.

 

Dag 5, 5.9: Denna natt stormade det helt sjukt mycket. Skulle inte vi ha legat i tältet skulle det nog ha blåst långa vägar. Fick t.o.m stiga upp mitt i natten för att ta bort presenningen så den inte skulle blåsa bort. Denna dags dagprogram var Trondheim. Vi hittade lätt parkering in i stan och turistade runt i några timmar. Vi såg bland annat Nidaros katedral, en gammal gotisk katedral och så var vi in i Our Lady's Church. På Obbas begäran gick vi in i ett armémuseum som fanns vid Ärkebiskopens gård. Det var faktiskt riktigt intressant att läsa om Norska armén från vikingatiden till andra världskriget. Efter muséet gick vi upp på en kulle till Kristiansens fästining och därefter strosade vi runt i gamla stan. Trondheim är verkligen en mysig liten stad och jag gillade den. Vi hade också tänkt åka till Bymarka och vandra för tripadvisor tipsade om det. Det var dock skittråkig natur där och kändes som en stig man lika bra kunde gå hemma, så vi vände snabbt om och valde att börja köra vidare mot nästa campingställe istället. Ska bli spännande att se hur många räkningar som dyker upp i postlådan efter denna Trondheimvistelse, för herregud vad vägtullar det var för att komma in och ut. Över 20 euro lätt sammanlagt bara för att köra en bil. VI orkade inte riktigt börja sätta igång vårt eget kök denna dag så i stannade vid en restaurang intill vägen istället. Inte den godaste burgaren jag ätit, men definitivt den dyraste. Denna dag fick vi även ta färja för första gången över till ön där vår camping låg. Campingen låg tydligen vid något bra fiskevatten så det var en massa fiskare där. Helt fint ställe, men de hade bara eluttag för husbilar vilket var surt när vi hade blivit lite bortskämda med att ha el varje kväll.

Mätarställningen: 1840 km.

 

Publicerad 10.09.2017 kl. 13:40

Norge-roadtrip del 1

Tjenixen,

Nu är vi hemkomna från Norge helskinnade och med en massa nya upplevelser i baggaget. Var verkligen en skitrolig resa, speciellt när man hade lyxen att få svänga in var man ville, när man ville och hur man ville med sin egna bil. Allting var så fritt och man behövde inte känna stress eller ha några måsten under hela resan. Jag har nu flyttat över bilderna till datorn så det är dags att ta och berätta om resan medans jag minns detaljerna. Vi tar det dagsvis.

Den 1.9 runt halv 10 tiden startade vi färden med en helt sjukt fullproppad bil. Vi hade verkligen med ALLT som möjligtvis skulle kunna behövas och lite till (ännu en fördel med egen, stor bil hehe). Första stoppet blev Kokkola där vi laddade upp matförrådet inför resan. Vi hade med en kylväska med ström så vi hade i princip ett eget kylskåp och kunde därför handla även kylskåpsvaror. Lunchpausen tog vi vid Kalajokis sanddyner. Hade tänkt under sommaren att det skulle vara kul att åka dit, så vad passade nu inte bättre än att svänga av när vi ändå körde förbi? Lite före svenska gränsen bytte vi chaufför och Obba fick ta över. Vi slog läger i Kalix, kokade lyxig knackorvsmiddag, gick strandpromenad och därefter tog vi natt. Amatör som jag var denna första tältnatt så hade jag bara ett tunt sovunderlag, täcke och alldeles för

lite kläder på mig. Det resulterade i att jag höll på att frysa ihjäl och kunde inte ligga i någon bekväm ställning eftersom benkotorna tog i marken. Hade lixom lite missat att man skulle skruva upp en kork så det kom in lite luft i det ca 1 cm tjocka liggunderlaget. Med luft blev det ju ändå kanske 1,5 cm. Det misstaget gjorde jag inte om igen. Efter denna dag visade bilmätaren att vi hade kört 508 km.

 

Dag 2, 2.9: Kan ju inte precis påstå att jag vaknade utvilad, utan mera kraftigt nedkyld och och halft mörbultad av att ligga så hårt. Efter frukosten begav vi oss mot Mo i Rana som skulle bli vårt första riktiga stopp på resan. Jag tog första körturen, eftersom jag hellre ville köra i Sverige och Finland och bara njuta av naturen i Norge. Obba har ändå varit på roadtrip typ 1000 gånger i Norge så han har ju sett det mesta redan och därför tyckte jag det var en ganska fair deal. På vägen mot Norge såg vi flera renar längs vägkanten som inte verkade bry sig ett piss om bilar. Vi hade några pauser längs vägen och lunchpausen denna gång blev i Arvidsjaur där vi avnjöt varsin French dog vid en lite sjö. Vi har ätit helt sjukt mycket korv under den här resan. För det är ju bara så himla lättlagat och snabbt att tillreda. Vi åt korv nästan varje dag skulle jag säga. Nästan så att jag har tröttnat lite på det, fastän jag brukar vara en riktig korvfantast.

Då vi kom fram till Mo i Rana bestämde vi oss för att campa vid Yttervik Camping. Det var ett skitfint ställe lite utanför Mo i Rana, men regnet öste ner när vi kom dit så vi bara skyndade att få upp tältet och presenningen före vi grillade lite korv (hehe you see what I mean) och tog natt.

Mätarställningen efter denna dag: 1130 km.

 

Dag 3, 3.9: Den här natten hade jag varit betydligt mer förberedd. Jag sov i nattlinne, mjukisbyxor, huppari och stickasockor. Till det låg jag på ett uppblåst liggunderlag, med filt på, i en sovsäck och med ett täcke ovanför sovsäcken. Det ni, det var grejer! Sov som en stock och hade det hur varmt och skönt som helst. Detta lyckade koncept fick komma att hänga med varje natt i princip. Vi åt frukost vid ett av borden ute vid fjorden, och jag tror aldrig jag har haft så fin frukostvy. Helt amazing. Därefter packade vi ner tältet och begav oss iväg för att leta stigen till Hauknestinden (800 möh) som jag hade kollat upp att skulle vara en häftig upplevelse att vandra upp till. Det var definitvt lättare sagt än gjort. Det fanns inte en enda jäkla skylt om hur man skulle komma dit utan vi fick förlita oss på (skit)instuktioner från någon som uppenbarligen inte kunde förklara på tripadvisor. Det resulterade i att vi körde av och an i ca 30 minuter och letade. Sedan trodde vi att vi hade hittat rätt stig men icke, det var ett jäkla traktorspår upp till ett kalhygge åt totalt fel håll. Innan vi äntligen hittade rätt stig hade vi irrat runt i 1 timme och gått 4 km. Ganska bra uppvärmning skulle jag säga. Upp till själva fjället tog det ca 2½ timme för oss att gå. Och det var sktittungt. Fick stanna på flera ställen och på ett ställe kröp jag nästan på alla fyra av vad jag var trött. Det hela blev ju inte bättre av att vi mötte på en massa norrmän som typ studsade förbi oss. En sa t.o.m:

- Hej hej, ja det går lite tungt för mig idag nu när jag var ute och festade så sent igår. 

ER DU SERR?!? Här ligger man och halvt dör och så kommer någon studandes förbi i krapula. Förstås spelade vi coola och bara : Yeah, same same, feel ya sistah. Typ...

Upp kom vi iallafall och utsikten var fantastisk. Nedåt gick det betydligt snabbare, fast när man fick gå och bromsa hela tiden så skade benen något otroligt och jag har fortfarande sjukt i ena knät. Totalt blev det väl ca 9 km vandring i berget. Vi bytte om på en rastplats till lite mindre svettiga kläder och for sedan in till centrum och strosade runt lite. Eftersom vi båda var himla slut i benen blev det inte mycket strosande, utan vi såg nu havsmannen i vattnet och åt mat på en grill innan vi fortsatte färden mot en camping vi hade kollat ut i Mosjön. När vi kom dit verkade den dock inte så mysig så vi valde att fortsätta förden en stund och stannade vi en random camping vid vägen, Haugen camping. Det var bara vi och ett gammalt pensionärspar i en stuga där. Campingen var gammal och lite sjabbig men den hade någon slags charm över sig, så den var nästan en av mina favoritcampingar. Kanske p.g.a att det var så lungt, mitt ute i ingenstans och vi fick från tältet ligga och se ner över en fin fors.

Mätarställningen efter denna dag: 1280 km.

Publicerad 10.09.2017 kl. 12:27

Tagga Norge

Allting känns lite ofattbart nu just. Kan inte riktgit fatta att jag nu har haft min sista sommarjobbsdag och kommer bege mig till Norge imorgon. Och att jag inte ska tillbaka till skolan, utan efter vår lilla resa är det dags att börja fundera på hur jag vill påbörja nästa fas i livet.

Det var en trevlig sista dag på jobbet idag. Vi blev bjudna på dajmkaka och jag och Heidi ställde dessutom till med lite snacks-buffet. Som avskedsgåva fick vi varsitt presentkort för en brunsch på Astor, vilket passar bra för mig som gillar foodz. Har länge tänkt att jag vill prova på brunschen där också, men har inte kommit mig för ännu.

Efter jobbet for vi hela sommarjobbsgänget bestående av jag, Heidi, Ben och Axel på afterwork till Strampen. Vi var enda själarna som satt ute och åt men jag tyckte det var hur varmt som helst. Trevlig sista måltid hade vi och jag kommer nog sakna dessa typer. En rolig sommar har vi haft tillsammans.

Men nu är det slut på jobbandet för en stund och jag tänker sätta mig in ett semestermode. Vi laddade ju faktiskt upp lite inför Norge när vi var och vandrade halva Kunileden i måndags med Sara och Jim. Den leden rekommenderas varmt. En riktigt mysig och trevlig led som jag förstår varför många tycker om. Jag fick dock lite höjdskräck på ett ställe, så jag kan ju bara tänka mig hur rädd jag kommer vara om det blir vandring i Norge..

Publicerad 31.08.2017 kl. 21:15

Back on track

Nu är det typ tusen år sen jag har bloggat sist, men jag har en bra orsak! Ninja har nämligen tuggat upp min datorladdare, och jag har därför varit tvungen att spara in på datoranvändningen under tiden tills jag fick en ny. Det är tydligen inte bara sådär att få en chromebook laddare, utan var tvungen att beställa en ny från internäätet. Men nu är jag iaf back on track och väntar med spänning på nästa sak som hon ska lyckas förstöra.

Jag har gjort en hel del sedan jag berättade om mitt liv sist så nu blir det bara en kort sammanfattning. Förra veckan bestod av inflyttningskaffe, träning, sleepover, streetfood och utgång. Jag fick dessutom min nya telefon, honor 9, som jag hade beställt. Hittills är jag nöjd med köpet, eftersom mina krav var att minnet skulle utökas och att bilderna skuller bli bättre. Jag har nu 64gb istället för mina 16 som jag hade på förra telefonen, så det känns ganska skönt att inte behöva radera appar för att kunna ha rum att ha ca 3 bilder på telefonen.

Den här veckans höjdpunkt var ju såklart villaavslutningen som firades på Börkholman. Där hade vi kräftskiva, lekte lite lekar, bastade och så vågade vi faktiskt doppa oss hela 3 gånger i havet. Det var väl kanske runt 15 grader i havet, så det var egentligen ganska skönt när man väl doppat sig med tanke på att det var 11 grader i luften.

Idag har vi spenderat mesta delen av tiden i skogen med hundarna. Vi gick på kantarelljakt och resultatet var några liter kantareller, en fästing och ett antal älgflugor. Inte illa.

Imorgon inleder jag min sista sommarjobbsvecka och därefter tänker jag ta lite välförtjänt semester!! Vi funderade lite med Obba vart vi kunde bege oss och valet föll på roadtrip till Norge. Jag är helt sjukt taggad så inkommande vecka kommer nog mest gå åt till att planera resan, eftersom vi sticker redan på fredag eller lördag. 

Publicerad 27.08.2017 kl. 21:03

Chillvecka

Den här veckan har varit en väldigt chill för mig, till stor del säkert för att jag bänkat mig framför tvn största delen av tiden hehe. Men lite andra saker har jag ändå lyckats klämma in mellan jobb och tv-tittandet. I måndags var vi till exempel och suppade till sandö. Det var första gången för oss alla och det var riktigt kul! Efter en liten krock med våra brädor fick jag även äran att ta ett dopp i det blå. Det var just när vi skulle ta våra bilder, men tyvärr fick vi ingen bild av själva fallet. Det hade varit lite roligt. Vi suppade på i en timme och tog oss runt sandö och förbi faros. Vi hade tänkt suppa genom tunneln från farosvattnet till sandöstranden tillbaka innan vi märkte att det inte fanns någon tunnel längre...Undras när de har tagit bort den, för vi var alla ganska säkra på att det har funnits en där en gång i tiden. 

Annars har jag varit hundvakt några dagar den här veckan, plockat en massa olika bär och gjort saft. Mamma tyckte det hade blivit lite omvända roller när jag var den som var hemma och plockade bär medan hon har varit på två konserter denna vecka. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det.

Idag har jag varit på sommarens första (!) pizza till Åminne med Pia. Pizzan såg väldigt liten ut när den kom in så jag var lite skeptisk, men den var nog helt sjukt god. Den innehöll ju beasås, så då kan det inte gå fel. En av våra bordsgrannar skulle promt ha med oss och dansa när vi hade ätit färdigt. Vet inte om han missade att dansen var igår, eller om han bara fortsatt idag. Att döma av promillen tror jag på det senare alternativet. Förstår inte hur jag alltid blir utsatt för en massa såna här typer som ska dansa eller prata om livet överallt? Jag måste ju på något vis bara se alldeles för snäll ut.

Nåja, nu får det vara färdigtskrivet för idag, för nu ska jag ta och ladda upp inför kvällen spjutfinal!

Publicerad 12.08.2017 kl. 20:26

Sommarö, Strampen och Skönläsning

Hejsan från VM-studion!

Ja nu är det alltså återigen den tiden på året då jag önskar regn varje kväll så jag med gott samvete får sitta framför tv:n och kolla VM en vecka i sträck. Nu är det dock ännu paus i 15 minuter så jag tänkte jag kan slänga in ett veckans-update-inlägg.

Den här veckan inleddes, och samtidigt avslutades juli, med en vandringsled. Det var jag och Ida som tänkte vi skulle ta en kort promenad på 3 km i Sommarö. Well, det gick inte riktigt som planerat. Vi följde stigen som vanligt och hade så mycket att diskutera att vi inte alls kollade på klockan eller på hur långt vi gått. När vi närmade oss slutet började vi nog ändå känna oss lite trötta i benen och några små varningslampor började blinka. När vi kom ti bilen märkte vi att vi gått i nästan två timmar. När jag sedan kollade upp sträckan visade det sig att vi gått 7 km istället. Aldrig fel med lite extra motion men på internet stod det att leden var antingen 2,4 km eller 7 km EN VÄG och när vi kom dit visade skyltarna att vandringsleden skulle vara 3,5 km. Så hur vi fick det till 7 km är ett mysterium eftersom vi följde skyltarna. 

Resten av vardagarna har gått åt till beach volleyspelande och läsning. Jag tog äntligen mig i kragen och gick och skaffade bibbakort till Vasabiblioteken så nu har jag varit helt fast i Keplers sista bok. Den är dock utläst nu så nu kan jag som tur vad fokusera på mitt VM. 

En kväll(obs endast en kväll) var det fint väder också, förvånansvärt nog, så då drog jag med mig Ida på en AW till Little Pub som finns på torget. Jag hade aldrig varit där så tyckte det var på tiden. 

Igår hade vi planerat med girlsen att åka och suppa och sedan Strampen men eftersom vädret inte var på vår sida så sköt vi upp suppandet och for endast till Strampen. Middagen ingick i min examenspresent som jag fick av dem och det var så roligt att vi äntligen var alla samlade. Det blev varmrätt, efterrätt, kaffe coh sangria och gott var det. Efteråt for vi vidare på en liten mellanfest till Stina innan vi begav oss till Omalleys. Jag hade förväntat mig att det skulle vara helt dött i Vasa igår p.g.a det dåliga vädret men tji fick jag. Det var helt sjuuukt mycket folk och lång kö till både Ollis och Fontana. Jag var helt chockad. Det blev åtminstone en rolig kväll och nu har jag laddat batterierna inför den kommande arbetsveckan!

 

Publicerad 06.08.2017 kl. 20:42

Buzzador: Garnier

För några veckor fick jag hem ett stort paket som innehöll en massa godsaker. Paketet bestod av nio olika produkter från Garnier som jag nu under denna tid fått testa på via Buzzador. Det kändes faktiskt lite som julafton, och denna kampanj är nog en av mina favoritkampanjer hittills. Eftersom jag nu har testat alla tänkte jag dela med mig av vad jag tyckte om produkterna.

Om vi börjar med de två översta bildernas produkter alltså, Garnier Fructis Shampoo + Conditioner + Mask, Goodbye Damage. Dessa är som namnet "goodbye damage" säger menade att stärka håret och ge lyster. Här kan jag faktiskt säga att jag märkt skillnad i mitt hår. Mitt hår är överlag vädligt mjukt men på något konsigt vis har jag haft en fläck på huvudet där håret har varit strävt den senaste tiden. Nu efter att jag använt produkterna i några veckor är håret däremot genommjukt och strävheten som bortblåst! Dessutom lukar produkterna gott. Rekommenderas alltså om man vill ha mjukt hår!

Vidare till bild nummer 3: Garnier Ambre Solaire Hydration face protection mist, SPF 50. Detta är ett solskyddsspray som man t.o.m kan spraya på sminket och som samtidigt återfuktar huden. Det är väl den här produkten som jag har använt minst i sommar. Dels för att det knappt varit någon sol att skydda sig mot och dels för att jag vid det laget som jag fick denna inte kände att jag befann mig i det solningsskede att SPF 50 behövdes. Den verkade däremot användarvänlig och den finns definitivt med i baggaget vid nästa södernresa.

Bild 4, Garnier SkinActive Micellar Gel Wash, är en rengöringsprodukt för ansiktet som även tar bort smink. Den kändes skonsam om jag jämför med tidigare sminkborttagningar i skumformat, men samtidigt är skummandet inte riktigt min grej. Det blir väldigt klottigt tycker jag och inte så smidigt om man är någon annanstans än hemma.

Bild nummer 5 föreställer Garnier PureActive Sensitive Toner. Det är en toner som ska lugna ner huden och minska rödheten. Jag är en sådan person som får vääädligt lätt finnar (till stor del p.g.a om jag inte äter rätt kost) och därför passade denna perfekt. Huden känns fräsch efteråt och det känns faktiskt som att den lugnar ner huden också.

Bild 6, Garnier PureActive Sensitive Wash är även den en ansiktsrengöring som ska göra huden ren och matt. Jag tyckte den kändes ganska lika som Gel Washen fast med mindre skum. 

Den nästsista produkten som finns på bild nummer 7 Garnier PureActive Sensitive Moisturizer som fungerar som fuktighetskräm. Den ger verkligen fukt åt huden och jag som ofta har torr hud har upplevt att den återfuktar bra. Det kan ju bero på att det för tillfälle är sommar också och att jag därför inte har så supertorr hud till att börja med. Men anyways tycker jag att den återfuktar vädligt bra.

Den sista produkten som jag fått testa på är Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water. Denna är min favorit av sminkborttagningsmedlena och känns även den skonsam fastän den tar bort allt mascara.

 

Det var det! Överlag har jag varit väldigt nöjd med produkterna och känner att dessa produkter passade mig bra som har lite problematisk hud.

#garnierfamily

 

Publicerad 02.08.2017 kl. 20:11

Lasse, Åbo och en hel del annat.

Oh-ouuu..Nu har det nog gått lite för länge sedan jag bloggade sist, för nu minns jag seriöst inte vad jag gjorde förra veckan. Var tvungen att kolla igenom lite bilder för att friska upp minnet och jag fick många "ja just ja!"-upplevelser. Lite skrämmande hur kort minnet är.

Jag tror vi tar och börjar från förra helgen. Den fredagen skyndade vi oss hem från jobbena för att packa ner allt i bilen och sedan dra i väg till Malax. Det var nämligen dags för den traditionella Lasse Stefanz-dansen i Åminne aka årets största happening i Malax. Jag hade som vanligt förfest på vår terass och sedan gick vi ner till bussen som tog oss från Bjerga till Åminne. Kvällen var som den brukar, med massa folk och bra feelis. Jag hade lika roligt som vanligt, och såg lika lite av självaste Lasse Stefanz som vanligt också. 

På lördagen begav sig alla trötta individer till Sara i Molpe där vi hade grillkväll med kubb och pidrospelande. Även det en sommartradition. Sommaren går till stor del ut på traditioner har jag märkt och hur trevligt är nu inte det?! Jag gillar mysiga traditioner. 

På söndagen flyttade vi oss ännu längre söderut och for till Närpes för att hämta ut lite hundar, plocka svamp, skjuta på skjutbanan och fiska. Det nappade helt sjukt mycket för mig denna gång, tror jag räknade att jag drog upp 21 fiskar. Men av dessa var det bara 3 som var tillräckligt stora abborrar och resten fick forstätta fiskelivet.

Det var väl den helgen det. Let's continue to this week. Jag har varit på Oravais sommarteater Lumpänglars väg med mamma och hennes kompis. Tyckte teatern var riktgit bra och man fick hållas lite skärpt för att hänga med, vilket var en trevlig omväxling till hur det brukar vara på sommarteatrena. Jag har också besökt matmarknaden i Vasa och ätit en pita gyros. Gud vad jag älskar pita gyros. Skulle nog kunna leva på det tror jag. Därför var jag ju tvungen att passa på att äta det när det nu ändå erbjöds. Hann också med en liten AW på Faros för att lyssna på lite livemusik och chilla.

I torsdags hade jag och Obba lite picknickar här i närområdet för att njuta av det ljumma vädret. Solen sken inte men det var ändå helt nice att ligga utomhus och filosofera en stund. Eller filosofera och filosofera. Vi hade kottkastningstävling för att se vem som kastade kottar längst och vem som kunde pricka småstenar på ett skroföremål som låg i vattnet...

Då var vi framme vid den här helgen. Jag har haft en minisemester i Åbo den här helgen. På fredagen efter jobbet for alltså jag och Elin ner med hennes syster och man. Vi gjorde ett stopp på vägen där vi bytte om till partykläder och sedan direkt vi kom till Åbo begav vi oss till Linnis nya lägenhet för inflyttningsfest. Där åt vi pizza, drack sangria, lekte lekar och spelade spel. När klockan började bli mycket begav vi oss ut till Skärgårdsbaren och dansade där till vi kände att det var dags att avsluta natten. Då for jag med Jenni till hennes place i Merimasku. Där fick jag sova ut riktigt ordentligt (något man uppskattar med 3 djur som brukar väcka en) och påbörja dagen med serverad frukost. Efter att vi avnjutit vårt morgonkaffe la vi oss på terassen och solade. De bor vid en sjö så det är helt sjukt fin vy från huset. Efter några timmar dök Linni och Elin upp och joinade vårt solande. Vi hade en riktig sommardag med grillning, mölkky, en massa simmande och sedan avslutningsvis badtunna. Nu är jag hemma i Gerby igen och känner återigen att jag har haft en helt superhelg. 

 

 

Publicerad 30.07.2017 kl. 16:50

Hej på er,

Mitt namn är Louise och jag är 24-årig äventyrslysten och glad tjej. Denna blogg handlar om mitt liv. Allt mellan himmel och jord. Kommer från lilla Malax, har studerat i Åbo och är numera bosatt i Vasa. Älskar att pröva på nya saker, resa och god mat. Enjoy. 

 
Follow on Bloglovin bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar