Tillbaka till rutinerna

Hej från Åbo! 

Gud så skönt det känns att vara hemma igen. Jag känner mig verkligen redo att ta tillbaka mina livsrutiner som brukar falla till glömska under somrarna. Jag har hur mycket roliga planer som helst för den här hösten, så jag känner mig faktiskt supertaggad inför detta läsår. Att jag borde börja fundera på gradu är en bisak som jag fortsätter skjuta upp hela tiden. Heh.

Det känns som det officiella slutet på sommaren var igår. Nu behöver man inte längre ha dåligt samvete om man vill sitta inne och kolla serier istället för att vara ute.

Publicerad igår kl. 20:51

Trevlig villaavslutning

Det är väl på sin plats att önska er en riktigt trevlig och stormig villaavslutning. För min del hoppas jag att stormen avtar eftersom jag har tänkt cykla till vår lilla kräftskiva som vi ska ha med brydsen, och om det blåder så här hårt kan det nog hända att jag inte kommer mig hem.

Nu har jag då avslutat min (troligtvis?!) sista sommarjobbs-sommar. Den här sommaren har jag verkligen lärt mig massor och känner mig även ytterst stolt över att jag klarade av allt ansvar som lades på mig. Tidigare somrar har jag ju mest fungerat som hjälpreda, men iår fick jag vara en tvättäkta vikarie med ansvar över mina egna kunder. Var ganska nervös före, men nu känner jag att jag har utvecklats mycket och har fått mera självsäkerhet över mina kunskaper. Riktiga arbetslivet känns inte så oöverkomligt längre. Jag kan ju faktiskt.

Firade det igår med att åka och äta en burgare med Obba och idag ska det som sagt bli kräftskiva. Imorgon bär det iväg till Åbo igen och det (troligtvis?) sista studieåret. Eller först två veckor ledigt då jag bara ska ägna mig åt mina utisar!

Alltså jag har nog verkligen fått en pensionärshobby. Hela veckan har gått åt att plocka bär och göra sylt. Tur att Sara och Stina även har pensionärsblod i sig och joinar bärplockningen. Har gjort typ 10 burkar med lingonsylt och 1 liter äppelmos. Blev helt utmattad av all husmorsgöra.

Publicerad 27.08.2016 kl. 13:17

Sista arbetsveckan

Nu ha sista arbetsveckan kört igång! Den här sommaren har svischat förbi lika snabbt som alla andra somrar, och snart är det dags att påbörja det (troligtvis) sista stuideåret. Sista studieåret alltså. Det känns sjukt. Speciellt då man inte har någon aning om vad man kommer göra om 1 år. Lite spännande.

I helgen har det inte hänt så mycket speciellt faktiskt. Jag och Stina var på pizza till Åminne och sedan for jag med Marlene till Omalleys. Var där till stängningsdags, NYKTER. Det brukar ju vara lite jobbigt att vara nykter på krog när man måste störa sig på alla fulla människor, men det var helt roligt faktiskt. Dansade så jag hade riktigt benvärk och lade märke till saker man inte brukar märka. Typ hur högt folk pratar, hur ljust det är, hur folk trängs osv. Att man sedan hade dunderhuvudvärk dagen efter kändes verkligen inte rättvist. Vad hade jag gjort för att förtjäna det kan man ju fråga sig?

Publicerad 22.08.2016 kl. 21:11

#TB ett år sedan

Idag är det exakt 1 år sedan jag satte mig på flyget med tårarna rinnande ner för kinderna mot en destination som jag inte visste något om och där jag inte kände någon. Tänk om jag inte skulle trivas och bara skulle vilja åka hem? Oj om jag bara skulle ha vetat. Alla minnen och vänner man fått.

Jag har tänkt på tiden under utbytet ganska mycket den senaste tiden då det just är 1 år sedan jag åkte iväg. Jag önskar så in i norden att jag skulle få åka igen. Utan tvivel var det den bästa tiden i mitt liv och att få leva i en egen liten drömvärld utan bekymmer (iaf efter att jag fått mitt baggage) skulle väl alla vilja göra, Nu när jag hör om folk som åker iväg på utbyte så bir jag nästan lite avudsjuk, JAG VILL OCKSÅ. Men jag får väl helt enkelt vara nöjd över att jag haft chansen att få uppleva det en gång, det är ju inte heller alla förunnat. Men alltså det var ju bara så sjukt roligt. Dock tror ja att om jag skulle ha haft möjlighet att åka igen skulle det inte bli samma sak, för då skulle jag ha så enorma förväntningar och skulle säkert bara bli besviken på att det inte är likadant. Får helt enkelt bara njuta av minnena. Lite sentimental blir man ju när man tänker på att det är 1 år sedan.

Till er som är påväg på utbyte, NJUT AV VARJE SEKUND. Ni kommer sakna det sedan.

Tänk att detta var alla utbytesstuderande som kom till Marshall förra hösten, resten skulle studera hela undergrad. där. Kanske därför vi blev så tight grupp när vi var så få, om man jämför med t.ex. utbytesstuderandena som kommer till Åbo iår som är över 200.

Publicerad 20.08.2016 kl. 11:07

Veckan som gått

Alltså den här veckan har nog kanske varit den trögaste veckan på hela sommaren. Jag har seriöst typ inte gjort något annat efter jobbet än kollat tv (OS så klart). Det har ju varit så himla skit väder så man har ju kunnat göra det med gott samvete iallafall. 

I torsdag fick jag iallafall hälsa på presidenten när han besökte Vasa. Det var ju helt nice.

På fredagen fick jag äntligen med Obba att inviga vår frisbeegolfkarriär. Det råkade sig att det fanns en gammal bana i Närpes så vi tog den. För er som inte riktigt har på koll vad frisbeegolf är, så går det i princip ut på att man ska kasta frisbee i korgar med så lite kast som möjligt. I början var det lite ovant, men efter några korgar började man få in knixen och det var riktigt roligt! Kommer definitivt forstätta spela.

På lördagen var det roadtrip som stod på schemat. Jag ordnade en liten snapchat tävling om vart vi var påväg, men tyvärr lyckades ingen gissa rätt trots flera ledtrådar. Rätt svar skulle vara KAUSTINEN. Och vad gjorde vi dit då? Jo, kollade på en bössa. Nog är man ju en snäll flickvän som kommer med långt upp åt helvete bara för att se på en bössa i 10 minuter. Men men, det handlar ju om att ge och ta i ett förhållande och Obba ställer alltid upp för mig. Han skulle köra mig till Enare träsk för att fånga en pokemon om jag så bad om det. 

Idag var det uppstigning kl 4 på morgonen. Inte kanske den normala söndagssovmorgonen. På med jaktkläderna och ut i diket bara. Duvjakt på schemat. Obba vet min svaga punkt, och lovade fixa frukost till mig om jag steg upp. Som ni vet kan jag icke motstå ett erbjudande som gäller mat så jag var fast. Vad jag inte hade förväntat mig var att jag också efter vår fångst blev serverad en ypperlig måltid av våra duvor. Fint avslut på en veckan som började trögt.

Publicerad 14.08.2016 kl. 21:02

Pistvakt

I lördags var det dags för årets fagerökväll. Det är faktiskt två år sedan jag var dit senast så det gjorde inte något att det var ganska så dyrt. Hade väl nog sparat ihop det genom året. 

Orsaken till att jag ville åka dit i lördags var för att PJÄX PISTOLS uppträdde. Lite nostalgi alltså! De gjorde inte en besviken och det var riktigt nice feelis hela kvällen. Som grädde på moset lyckades jag dessutom kamma hem tre nya kändisbilder genom att ta selfie med hela pistvaktgänget.

Började kvällen med att åka till en villa i Nämpnäs. Vi lekte lite lekar (mitt lag vann :))), grillade och sedan begav vi oss med taxi till fagerö.

P.S. Jan-E tyckte att jag hade en fin klänning. Hur många av er har fått en komplimang av en kändis? "cool-brillz-smilis"

Publicerad 08.08.2016 kl. 21:02

Naturstig: Kajane

I onsdags var det dags för nästa naturstig på listan. Denna gång blev det Kajane och mamma fick äran att komma med. Jag gillade den stigen rätt mycket eftersom man fick lite lapplandskänsla när man promenerade där runt på myrarna. Själva stigen blev ca 3 km så den var inte värst lång men det var ju gummistövlar som gällde så man skulle inte precis velat klampa runt i hur många kilometer som helst. 

Jag har nog varit till Kajane förr, men aldrig och gått någon stig. Jag minns när jag gick typ i lågstadiet och vi var där på utflykt. Det gick ut på att vi gick runt och lärde oss mäta träd och se hur olika björkar såg ut. Kan inte påstå att jag tyckte det var sådär superintressant at the time.

Idag är en speciell dag. Idag invigs nämligen OS!! Det betyder att jag kommer vara i min egen värld i ca 2 veckor. Jag tycker det är så roligt med OS, det har liksom en speciell magi och historia över sig. Det är så stort. Och häftigt. En vacker dag kommer jag nog sitta där på läktaren och beskåda tävlingarna från första parkett. Om typ 8 år hehe.

 

Publicerad 05.08.2016 kl. 21:35

Människan är som en fästing

Nu ska ni få dagens visdomsord av mig.

Satt och diskuterade fästingar med Obba för en tid sen. Hur det är helt onödigt att de finns eftersom de inte gör någon nytta då de inte ens djur äter dem, utan de bara förstör och skadar naturen.

Mittiallt kom jag på, men vi då? Människor? Vad gör vi för nytta egentligen? Vi förstör naturen, vi dödar och man kan ju inte precis påstå att vi är huvudfödan för något annat djur. Vi gör ju alltså egentligen ingen nytta vi heller utan vi bara skadar det runt omkring oss.

Helt mind blown insåg jag då, VI ÄR JU FÖR TUSAN LIKA SOM FÄSTINGAR. Dessutom dödar människan allt som oftast för skojs skull och inte för överlevnad, inte ens en fästing sjunker så lågt. Så egentligen är vi värre än fästingar. Tänk på det ni nästa gång ni ser en fästing.

Peace out.

 

 

Publicerad 04.08.2016 kl. 16:42

Semestern över.

Så var den ledigheten över. Alldeles för tidigt. Jag har varit på villan sedan onsdagen så jag har varit helt bortkopplad från verkligheten. Det har varit sååååå skönt. Skulle definitivt kunna vara ledig några veckor till. Vädret har varit perfekt hela veckan så jag har i princip levt i bikini, vilket har resulterat till att jag nu officiellt är nöjd med min bränna. Nu vet jag fakttiskt inte om jag kan bli så himla mycket brunare.

Igår tog jag faktiskt en paus en stund från villalivet och begav mig in till Vasa. For och kollade läget på Anttilas slutrea, men var inte så värst imponerad. Ett par frisbeegolf diskusar hittade jag i alla fall så nu ska jag se om jag blir en inbiten frisbeegolfare.

Efter rean for jag och Marlene till Sandö där de hade Kaljakellunta och DJ:s på stranden. Kaljakellunta är alltså ett event där man ska chilla runt på gummibåtar i vattnet. Men det var nog inte många båtar i vattnet när vi kom. Vi hade lite picknick och sen tog vi våra ringar och la oss i vattnet en stund. Förstås var det dock skitkallt så vi var inte i så länge innan vi började frysa och for hem. När vi kom in i Marlenes lägenhet började regnet ösa ner och det bara mullrade utanför. Så då blev det att avsluta stadsbesöket lite tidigare än planerat och åka tillbaka till villan istället där det var strålande sol.

Bara att ladda upp för verkligheten nu då!

Publicerad 31.07.2016 kl. 20:04

Släktträff

I måndags hade vi släktträff i Närpes. Mammas kusin med familj var på besök från Nya Zeeland så det blev en samling med morfars syskon, mammas kusiner och Andrés och mina småkusiner.

Första stoppet var Lappfjärds kyrka, som morfars morfar J.W Berlin hade målat år 1899. Hade ingen aning om att jag har haft konstnärliga släktingar. Den konstnärliga ådran har jag nog minsann inte sett skymten av inom min familj i alla fall.

När man en gång är i kyrkan kan man ju testa på hur prästyrket känns.

Därefter blev det lunch på Red & Green. Jag och Obba var ju dit och åt middag en gång och var helt sjukt besvikna, därför hade jag inte precis höga förväntningar. Men lunchbuffén var verkligen en positiv överraskning! 1000 gånger bättre än a la carten. Så om man ska åka dit och äta är det nog lunchen som gäller.

Då vi ätit oss sjukt mätta forsatte vi till Närpes gravgård där vi inspekterade gamla släktingars gravar. Ganska intressant faktiskt för jag fick veta en massa lokal historia som jag inte hade någon aning om (kommer troligtvis glömma bort det snart, men då har jag ju iaf hör det någon gång). 

Moffa och hans två systrar vid deras försäldrars grav.

 

Kvällen avslutades med kaffe hos mammas kusin och sedan ett dopp i Nölax. 

Publicerad 27.07.2016 kl. 12:36