Resandets år igen?

06.01.2018 kl. 15:13

Jag minns att jag var det för år 2016 ,eller år 2015 hade som nyårslöfte att jag skulle resa mycket. Det är ett slags löfte som jag gärna har varje år och därför får det vara ett kontinuerligt löfte som inte behöver förnyas varje år ;).

2018 började i riktigt sann reseanda. Vi firade in det nya året i UIkkohalla, så som även ifjol. Detta år bodde vi dock i en annan stuga och var 7 personer istället för 10 som ifjol. Vi åkte slalom 3 dagar, grillade korv, drack minttukakao, bastade, spelade spel och bara njöt av att ta det lilla lugna.

Det var otroligt mycket snö i Ukkohalla området. Träden hängde och bröts av, av att snön var så tung. Detta gjorde att de ibland även föll över elledningar och vi fick uppleva en hel del stömavbrott under resan. Det längsta varade ca 5 timmar den 30.12, så då fick vi börja ta till alternativa metoder för matlagningen. Vi hade just hunnit påbörja matlagningen då strömmen for, så efter en bra tids väntande utan att stömmen kom tillbaka bestämde vi oss för att göra klart makaronilådan i den öppna spisen. Här kommer receptet ifall ni någon gång råkar ut för samma:

I med alla ingredienser i en ungsplåt inlindad i aluminiumfolie (som tur vad hade makaronierna kokat klart före stömmen for). In i spisen med det hela. Troligtvis går luckorna inte fast, så sätt då aluminiumfolie runt luckorna och TADA några timmar senare har ni en riktit jäkel till makaronilåda.

Kl tolv på natten kom strömmen tillbaka, tacka vet jag österbotten där strömmen är borta som längst typ 20 minuter.

Det här året testade vi även på spa:et som fanns där. Vi tog det dagen efter nyåret då ingen ändå orkade riktigt göra någonting annat och alla var ganska slitna. Blev positivt överraskad faktiskt, en massa fräscha bastun, några pooler och så även utomhusbastu och tunna hade de lyckats få dit. Tyvärr var tunnan inte på, så den fick vi inte testa.

Tisdagen den 2.1 for vi hemåt och efter att ha kört lite fel var vi hemma runt tiotiden. Då var det bara att packa upp en väska och packa i nästa. På onsdagsmorgonen var det nämligen dags att flyga ner till Helsingfors på tvådagars skolning. Skolningen skedde på vårt kontor i Helsingfors och vi bodde på Scandic Park, som låg nära och bra. På onsdagskvällen skulle jag ha kunnat somna direkt, men for och testade på Friends & burgers med min hotellroommate före jag stupade i sängen. 

På torsdagen var det också skolningsdag, och efter det tog vi en kaffe på coffee house innan tåget upp mot Vasa. På fredagen var jag så otroligt trött och sliten, men som tur vad var min sovhelg nära och nu har jag sovit ut ordentligt, och planerar göra det även nästa natt!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Hej på er,

Mitt namn är Louise och jag är 25-årig äventyrslysten och glad tjej. Denna blogg handlar om mitt liv. Allt mellan himmel och jord. Kommer från lilla Malax, har studerat i Åbo, jobbar i Vasa och är numera bosatt i mysiga Solf. Älskar att pröva på nya saker, resa och god mat. Enjoy. 

 
Follow on Bloglovin bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar